" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

"Λαμπρή" έναρξη για τα "Βλαχέρνια 2010" προχθές στα Φιλιατρά



Ξεκίνησαν προχθές το βράδυ στα Φιλιατρά οι εκδηλώσεις για τα «Βλαχέρνια 2010», την 9η Συνάντηση Φιλαρμονικών!
Στην εναρκτήρια εκδήλωση στο πάρκο της Βλαχέρνας δόθηκε συναυλία από την εκπληκτική Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Τάκη Φωτεινέα. Όλη η Φιλαρμονική ήταν ένας ήχος, γλυκός, μαγικός, μεθυστικός!
Εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία και να νοιώσουν τις υπέροχες μελωδίες!!!
Το μουσικό, αυτό, ταξίδι στο χρόνο περιελάμβανε λατρεμένες μελωδίες, τα αγαπημένα σε νεότερους και μεγαλύτερους, διαχρονικά τραγούδια: «Έχω ένα μυστικό», «Εφτά τραγούδια θα σου πω», «Είσαι ένα περιστέρι» του Χατζιδάκι και «Smooth» του Santana, «Hawaii Five-0» του Morton Stevens και το «Ederlezi» του Goran Bregovic!

Νωρίτερα στην εκκλησία της Βλαχέρνας, που βρίσκεται μέσα στο Πάρκο, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός για τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου ο οποίος μιλώντας στους πιστούς τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους «για να τιμήσουμε τη Μητέρα του Φωτός, την Τιμιοτέρα και Ασυγκρίτως Ανωτέρα των Επουρανίων Δυνάμεων, την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας όπου κατά Χάριν είναι και Μητέρα όλων των Χριστιανών…», ενώ εξήρε το Σύλλογο και τη Φιλαρμονική και όσους συνετέλεσαν για την αναβάθμιση της εορτής.
Πριν την έναρξη της συναυλίας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη καλωσόρισε του παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα της 9ης Συνάντησης Φιλαρμονικών και τη στενή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, ενώ σημείωσε πως λόγο της οικονομικής κρίσης έγινε μια αναπροσαρμογή του προγράμματος των εκδηλώσεων… Εξέφρασε τον προβληματισμό της και για την οικονομική κρίση και για τον «Καλλικράτη» και για το πώς θα είναι τα Βλαχέρνια του χρόνου και πώς θα είναι ο Σύλλογος στο μέλλον ζητώντας από τους Φιλιατρινούς να στηρίξουν, όπως πράττουν, το Σύλλογο για να συνεχίσει να υπάρχει ο Σύλλογος, η Φιλαρμονική και ό,τι όμορφο υπάρχει από το Σύλλογο.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, μεταξύ άλλων, τόνισε την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι με τον «Καλλικράτη» που όπως είπε τον φοβάται πολύ αλλά δε θέλει να γίνει μάντης κακών… «Με φοβίζει το μέλλον και δεν το λέω για να περάσω κάποιο αίσθημα ανασφάλειας σε σχέση με τους Συλλόγους και τα δρώμενα αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα με φοβίζει ειλικρινά…», είπε χαρακτηριστικά.
Χθές το βράδυ στις 9.30μμ στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών έπαιξε η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, υπό τον Αρχιμουσικό Δημήτρη Μαντά.
Η αυλαία θα πέσει την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στις 9.30μμ στο Πάρκο Βλαχέρνας με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας που δημιουργήθηκε το 1997 από τον Φιλιατρινό στην καταγωγή Θανάση Ζέρβα, θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου και αποτελείται από τον ίδιο (σοπράνο σαξόφωνο), το Διονύση Ρούσσο (άλτο σαξόφωνο), τον Leo Saguiguit (τενόρο σαξόφωνο) και τον Eric Honour (βαρύτονο σαξόφωνο).

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το καλύτερο Μεσσηνιακό blog:
www.filiatranews.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris