" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Απάντηση του Δήμου Πειραιά σχετικά με το κυριακάτικο παζάρι

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση θέσεων του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με το παρεμπόριο και την κυριακάτικη αγορά, ο Δήμος Πειραιά διευκρινίζει τα εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου. Με την απόφαση αυτή χωροθετείται η Κυριακάτικη Αγορά με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, να αποκατασταθούν, οι επί πολλά έτη, διακοπείσες συγκοινωνιακές γραμμές, να εξασφαλιστεί ο απόλυτος έλεγχος και η ασφαλής λειτουργία της.
Αλλάζει ριζικά την μέχρι τώρα απαράδεκτη λειτουργικά και αισθητικά εικόνα της πόλης, με τη δημιουργία αριθμημένων θέσεων ανά άδεια για καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος αλλάζει τόσο εύκολα θέσεις. Ενώ με το υπ. αριθ. 3853/23-11-09 έγγραφο του προς το Δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα, δέχεται τη λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς στη μια πλευρά της Αλιπέδου και στις καθέτους αυτής, εμφανίζεται σήμερα ζητώντας την πλήρη κατάργησή της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά λαμβάνοντας υπόψη, όλες τις παραμέτρους και προτάσεις των ενδιαφερομένων μερών κατέληξε στη βέλτιστη για όλους απόφαση: Λειτουργία του Παζαριού και στις δύο πλευρές της Αλιπέδου (χωρίς τις καθέτους) ξεκινώντας ένα τετράγωνο μετά την οδό 34ου Συντάγματος και καταλήγοντας στην άλλη πλευρά στην οδό Κέκροπος.
Η Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Φασούλα δεν ανέχεται το παρεμπόριο, ανεξάρτητα αν οι παραβάτες είναι Έλληνες ή αλλοδαποί.
Να σημειωθεί ότι ενώ από το Νόμο 2323/95 και άλλες διατάξεις αρμόδιοι για τον έλεγχο του παρεμπορίου είναι οι υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα τάξης της ΕΛΑΣ, αντιμετωπίζει ουσιαστικά και αποφασιστικά το πρόβλημα.
Τα αποτελέσματα αντιμετώπισης του παρεμπορίου, που αντικατοπτρίζονται στις 120.000 κατασχέσεις εμπορευμάτων και προϊόντων τους τελευταίους 16 μήνες, στην άμεση καταστροφή 1000 τόνων ακατάλληλων και επικίνδυνων εμπορευμάτων και προϊόντων, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και στους εκατοντάδες παραβάτες που οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη, αποδεικνύουν την ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική που ασκεί η Δημοτική Αρχή Παναγιώτη Φασούλα, σε αντίθεση με την αδιαφορία και απραξία που επιδεικνύετο στο παρελθόν.
Τέλος η στάση του Εμπορικού Συλλόγου είναι αυτή που συντελεί στη διαιώνιση της άναρχης κατάστασης, σχετικά με την Κυριακάτικη Αγορά, με τη συνεχή αλλαγή θέσεων και απόψεων, ενώ η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνει οριστική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός στην ενεργειακή ατζέντα Ελλάδας-ΗΠΑ


Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών(χωρών) φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris