" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Στον απόηχο της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ανήγαγε την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στην διακίνηση παράνομων προϊόντων-απομιμήσεων, το παραεμπόριο στο κέντρο της πρωτεύουσας ζει «μέρες δόξας».

Οργιάζει το παραεμπόριο στην Ελλάδα καθώς υπάρχουν δεκάδες κρυφές αποθήκες στο κέντρο της Αθηνάς με απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων. Στον απόηχο της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ανήγαγε την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στην διακίνηση παράνομων προϊόντων-απομιμήσεων, το παραεμπόριο στο κέντρο της πρωτεύουσας ζει «μέρες δόξας».
Οι παράνομοι πωλητές έχουν στήσει το δικό τους «γκέτο» και σε κτίσματα με κάμερες ασφαλείας, μπράβους και σύγχρονα συστήματα συναγερμού προστατεύουν το κύκλωμα των απομιμήσεων που αποφέρει κέρδος εκατομμύρια ευρώ αφορολόγητα αλλά στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο φορολογικά έσοδα ύψους τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο σύμφωνα με την της ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η λέξη τιμολόγιο ή απόδειξη είναι άγνωστη. Όλες οι γνωστές μάρκες, που κανονικά κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ σε βιτρίνες, πωλούνται στη χονδρική έναντι 5 και 10 ευρώ.
Δουλεία προσεγμένη που αποφέρει μαύρο χρήμα στο κύκλωμα που έχει πλημμυρίσει την αγορά με τις λεγόμενες «μαϊμούδες». Το εξωφρενικό είναι ότι αρκετά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας προμηθεύονται τσάντες και άλλα είδη σε εξευτελιστικές τιμές και τα μεταπωλούν στους πελάτες τους αλλάζοντας την ετικέτα «made in China» σε «made in Italy» με κέρδος ακόμη και 500 τοις εκατό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris