" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Η ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ


Το Σάββατο 21η Αυγούστου θα διεξαχθεί Αρχαιολογική Συνάντηση στο Θέατρο Θάλασσας στην Πλατανιά της Βελίκας. Πρώτος ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μπλάνας, που θα παρουσιάσει την πρόσφατη έκδοση των οργανωτών, ένα ψηφιακό δίσκο με τίτλο Η ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, που περιέχει πληροφορίες για την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής. Στη συνέχεια η αρχαιολόγος Σταυρούλα Σδρόλια θα μιλήσει για το αρχαιολογικό έργο της περασμένης χρονιάς, ενώ ο γεωλόγος Βασίλης Μέλφος θα αναφερθεί στον ορυκτό πλούτο του Κισσάβου και τη διαχρονική σχέση του με τον ελληνικό πολιτισμό. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν τα νέα ευρήματα στο Κάστρο Βελίκας και άλλα μνημεία με προβολή διαφανειών.
Στη συνέχεια, την Τρίτη 24 Αυγούστου, με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, θα οργανωθούν επισκέψεις στα Κάστρα Βελίκας και Σκήτης που προσφέρουν μαγευτικές όψεις της διαδρομής του φεγγαριού, όπως θα γίνει την ίδια μέρα σε δεκάδες μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί στις 9.30 με συναυλία έξω από τη Μονή Θεολόγου στη Βελίκα από το μουσικό τρίο Flarchit. Παίζουν οι μουσικοί Γιώργος Τσιαρδάκας, φλάουτο, Στέλιος Κοτρώτσιος, κλαρινέτο και Σπύρος Καβαλλιεράτος, κιθάρα, όλοι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, σε έργα των J. Kreutzer, F. Rebay, G. Donizetti, G.Verdi, E. Nazareth, H. Villa-Lobos, D.Semeraro,M.Χατζηδάκι. Το πρόγραμμα ξεκινάει με κλασσική περίοδο, περνάει από την Λατινική Αμερική των αρχών του 20ου αιώνα και καταλήγει σε σύγχρονη ιταλική μουσική και τραγούδια του Χατζηδάκι με θέμα το φεγγάρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris