" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Παζάρι στο Δήμο Ανατολής?? Ε...ε για πολλά λεφτά μιλάμε

  Δήμος Ανατολής
 
Την... έκπληξη φιλοδοξεί να κάνει απόψε, ο Δήμαρχος Ανατολής Γιάννης Εμμανουηλίδης, εισηγούμενος προς το δημοτικό συμβούλιο τη διοργάνωση εμποροπανήγυρης, στην οδό Παμβώτιδος. Και θα πρόκειται για έκπληξη, εφόσον βέβαια προχωρήσει, γιατί ο θεσμός του παζαριού της Ανατολής θα αναβιώσει έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης και του κενού που αφήνει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ο Δήμος Ιωαννιτών διοργάνωσε παζάρι στην παραλίμνιο περιοχή στο τέλος Αυγούστου, με την επίκληση της εορτής του Κοσμά του Αιτωλού. Στο... προεκλογικό κλείσιμο του έτους 2010, η πόλη μας δεν θα τιμήσει τον Άγιο με παζάρι, γι' αυτό και ο Δήμος Ανατολής σπεύδει να εκμεταλλευτεί το κενό που αφήνεται για όσους καταναλωτές επιθυμούν να ψωνίσουν φτηνά αλλά προσώρας, μόνο ο Δήμος Περάματος είναι βέβαιο πως θα διοργανώσει εμποροπανήγυρη από τις 3 ως τις 10 Σεπτεμβρίου, στο λιμανάκι του Περάματος - τα παραπήγματα άρχισαν να στήνονται εδώ και περίπου μία εβδομάδα...
 
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο
Μέχρι πριν από μία εβδομάδα, φαινόταν πως μόνο ο Δήμος Περάματος θα διοργανώσει παζάρι φέτος.
Τα πράγματα άλλαξαν ωστόσο, μετά την έγκριση της κανονιστικής απόφασης εκ μέρους της δημαρχιακής επιτροπής, την περασμένη Δευτέρα. Απόψε στις 9, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και αυτό θα αποφασίσει αν θα γίνει το παζάρι ή όχι. Σύμφωνα πάντως με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, από την 1η Σεπτέμβρη και μετά, προβλέπεται να στηθούν 500 παράγκες, με τίμημα που θα καθορίσει το δημοτικό συμβούλιο. Αν ληφθούν υπόψη οι τιμές Περάματος, για τους Γιαννιώτες εμπόρους το κόστος της μιας παράγκας θα είναι 600 ευρώ και για τους μη Γιαννιώτες 650 ευρώ. Αν προσθέσουμε και τις άδειες για τα φαγάδικα - σουβλατζίδικα - που ανέρχονται στα 1.200 ευρώ, τα έσοδα για το Δήμο Ανατολής πρόκειται να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 300.000 ευρώ!
Η αποψινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολής αναμένεται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις αντιδράσεις των κατοίκων των δρόμων γύρω από την οδό Παμβώτιδος. Στο σημείο αυτό εισηγείται η δημοτική αρχή να επιστρέψει το παζάρι έπειτα από τρία χρόνια, καθώς πριν από δύο χρόνια, υπήρξε πρόθεση μεταφοράς της διοργάνωσης σε άλλο σημείο, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να το αποτρέψουν και δεν έγινε παζάρι στην Ανατολή.
Τώρα που το παζάρι επιστρέφει στην περιοχή στην οποία διοργανώθηκε για πάρα πολλά χρόνια, απομένει να φανεί αν οι κάτοικοι της Ανατολής συμφωνούν ή όχι με το θεσμό...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris