" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Χιλιάδες πιστοί χριστιανοί καταφτάνουν στην ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας στον Κοσμά Κυνουρίας


Χιλιάδες πιστοί χριστιανοί έχουν ήδη αρχίσει να καταφτάνουν στην ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας στον Κοσμά Κυνουρίας για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, που γιορτάζει το δεκαπενταύγουστο.

Η εικόνα είναι αγιογραφία, καλυμμένη με χρυσό "πουκάμισο" κι αποδίδεται τον Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, βρέθηκε από βοσκούς της περιοχής, σε απόκρημνη κι απρόσιτη θέση και εντοπίστηκε γιατί κατά θαυμαστό τρόπο φωτιζόταν επίμονα το σημείο.
Στην εικόνα αυτή της Θεοτόκου έχουν αποδοθεί πολλά θαύματα και γι' αυτό πλήθος από τάματα πιστών περιβάλουν το προσκυνητάρι, ενώ οι πιστοί όλο το χρόνο, κυρίως όμως αυτές της ημέρες, από κάθε γωνιά της χώρας ακόμα κι από το εξωτερικό, φτάνουν με κάθε τρόπο και μέσο, για να εκπληρώσουν το τάμα τους και να δείξουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Μεθαύριο το απόγευμα, παραμονή της εορτής, θα γίνει στις 7:00 μέγας αρχιερατικός εσπερινός στην Ιερά Μονή και θα ακολουθήσει στις 9:00 το βράδυ ιερά αγρυπνία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.
Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου το πρωί θα γίνει πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις και οι ιερές ακολουθίες θα συνεχιστούν καθημερινά ως τα Εννιάμερα της Θεοτόκου, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris