" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα μεγάλα νησιά του Ιονίου βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των στόχων του ΣΔΟΕ

Sτόχος του ΣΔΟΕ είναι να περιοριστεί η φοροδιαφυγή που ανθεί κατά την τουριστική περίοδο. Για αυτό και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, 1.000 ελεγκτές, που σημαίνει 300 συνεργεία αποτελούμενα από 3 ελεγκτές το καθένα, θα συνεχίσουν τους ελέγχους στα νησιά που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση.

Τα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα μεγάλα νησιά του Ιονίου βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των στόχων του ΣΔΟΕ καθώς από τους ελέγχους που ήδη έγιναν το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου 2010 διαπιστώνεται ότι αποτελούν εστίες εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό εντοπίσθηκε να έχει διαπράξει φορολογική παράβαση.

Από τις 1.603 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν οι 930 βρέθηκαν να έχουν διαπράξεις μία περισσότερες φορολογικές παραβάσεις. Ειδικότερα, στη Ρόδο ελέγχθηκαν 157 επιχειρήσεις και στις 123 βρέθηκαν παραβάσεις, στη Μύκονο εντοπίσθηκαν παραβάσεις σε 50 επιχειρήσεις από τις 95 που ελέγχθηκαν, στις λοιπές Κυκλάδες ελέγχθηκαν 208 επιχειρήσεις και εντοπίσθηκαν φορολογικές παραβάσεις στις 105 από αυτές.

Στην Κω έγινε έλεγχος σε 91 επιχειρήσεις από τις οποίες στις 64 διαπιστώθηκαν παραβάσεις ενώ στη Θήρα βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν 83 επιχειρήσεις από τις 135 που ελέγχθηκαν. Στα Ιόνια νησιά οι έλεγχοι έδειξαν παραβάσεις σε 73 επιχειρήσεις από τις 102 που ελέγχθηκαν ενώ στα νησιά του Αργοσαρωνικού το αντίστοιχο αποτέλεσμα ήταν166 επιχειρήσεις στις 263 και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 20 στις 32.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΣΔΟΕ τα συνεργεία ελέγχου θα εξακολουθήσουν να σαρώνουν τα νησιά έως το τέλος του επόμενου μήνα όπου η τουριστική κίνηση παραμένει ιδιαίτερα μεγάλη. Στη συνέχεια το βάρος θα πέσει σε τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη φοροδιαφυγή όπως στους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους κ.α) στα σκάφη αναψυχής, στις πισίνες κ.α. Πρόκειται για τομείς οι οποίοι σύμφωνα με το ΣΔΟΕ παρουσιάζουν μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris