Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

«Μεσογειακοί διάλογοι στα μονοπάτια της Τέχνης» στη Ζάκυνθο

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μεσογειακοί διάλογοι στα μονοπάτια της Τέχνης» διοργανώνονται σε δύο από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Ζακύνθου, στις Μαριές του Δήμου Ελατίων και τον Άγιο Λέοντα του Δήμου Αρτεμισίων την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνον θεατρικά, μουσικά- τραγουδιστικά και χορευτικά δρώμενα, ενώ στόχος όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές είναι να παρουσιαστεί ένα αποτέλεσμα που θα παραπέμπει απόλυτα στις ρίζες του ζακυνθινού πολιτισμού.
Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι τα πολιτιστικά σωματεία «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» και Ιόνιο Θέατρο , εκπρόσωποι των οποίων χθες το μεσημέρι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Αρτεμισίων. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι Αρτεμισίων Αντώνης Αντίοχος και Ελατίων Νίκος Θεοδόσης, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των δύο αυτών ΟΤΑ. Οι Δήμαρχοι στις τοποθετήσεις τους, επικρότησαν την πρωτοβουλία των δύο σωματείων, ενώ τόνισαν πως η ανταπόκρισή τους να στηρίξουν τις εκδηλώσεις αυτές ήταν δεδομένη.
Από την πλευρά τους οι διοργανωτές υπογράμμισαν πως τα ορεινά χωριά της Ζακύνθου, που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, διατηρώντας τον χαρακτήρα της παλιάς Ζακύνθου, αποτελούν το καλύτερο ¨φυσικό? σκηνικό για να αναδειχθούν και οι ντόπιες μορφές τέχνης.
Η συμμετοχή συγκροτημάτων από την Νότια Ιταλία αλλά και την Κρήτη, όπως επισημάνθηκε, θα αναδείξουν τους συγγενικούς δεσμούς που συνδέουν το νησί μας με αυτές τις περιοχές της Μεσογείου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Τραγουδισταδες τση Ζάκυθος, το Ιόνιο Θέατρο, οι Arakne Medditeranian από τη Νότια Ιταλία, το «Σχήμα Λαϊκής Αριέττας» από την Κεφαλονιά, ο πολιτιστικός σύλλογος και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα των Μαρριών, ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Λέοντα «η Άμοιρη», το χορευτικό συγκρότημα «Το Φιόρο του Λεβάντε».
Τα κείμενα και την παρουσίαση έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Φιορεντίνος, τη Μουσική Επιμέλεια ο Παναγιώτης Μαρίνος και ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Θ. Καμπίτσης. Φιλική συμμετοχή στην εκδήλωση έχει ο Βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης.