Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

“ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ”

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΘΗΒΩΝ 103, 121 36 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ: 2105752449 FAX: 2105719474
Ιστοχώρος:
http://www.laikesagores.gr/ Email: info@laikesagores.gr
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Λ. ΑΓΟΡΩΝ

Θέμα: “ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ”

Συνάδελφοι,
στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που έγινε στη ΑΘΗΝΑ στις 26/07/2010 συμμετείχαν όλες οι Ομοσπονδίες και τα Προεδρεία των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών από Αλεξανδρούπολη έως και Κρήτη.

Εκπρόσωποι από όλη την ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ και τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους και ΔΗΛΩΣΑΝ

“ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ” και ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τον Σεπτέμβριο.

Μας τίμησε με την παρουσία του, το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών
που ΤΟΝΙΣΑΝ στον χαιρετισμό, ότι θα στηρίξουν τον Αγώνα μας, ώστε να διατηρηθεί ο Θεσμός των Λαϊκών Αγορών και να μην διαλυθεί από τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό και τα Μεγάλα Συμφέροντα Σούπερ Μάρκετ, Πολυκαταστήματα, επίσης, δηλώνει την συμμετοχή του στον Αγώνα μας και στο “ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ” η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Ανατολικής – Δυτικής Αττικής.

Συνάδελφοι, το Συνέδριο ανέδειξε ότι:

•ΠΡΕΠΕΙ όλοι μαζί να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του Θεσμού των Λαϊκών Αγορών.
•ΠΡΕΠΕΙ όλοι μας να ενημερώσουμε τους Καταναλωτές και να πούμε μαζί τους ΟΧΙ στην ΑΥΞΗΣΗ των Αγροτικών Προϊόντων με την ΕΠΙΒΟΛΗ Φ.Π.Α. 11% εις βάρος τους.
•ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ εμείς οι Αγρότες – Παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών να απορροφήσουμε την επιβολή Φ.Π.Α. 11% ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ σε ΚΑΥΣΙΜΑ, ΔΙΟΔΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, την στιγμή που έχει ΜΕΙΩΘΕΙ ο τζίρος μας ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΟΥΝ και ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

•Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τα Μεγάλα Συμφέροντα και τις Πολυεθνικές, Σούπερ Μάρκετ, που έχουν τεράστια λειτουργικά έξοδα και θέλουν να τοποθετήσουμε Ταμειακές Μηχανές, ώστε να αντιμετωπίσουμε και εμείς οι Πωλητές των Λαϊκών Αγορών το Λειτουργικό και Διοικητικό Κόστος που συνεπάγεται η χρήση τους. (λογιστές, έξοδα αγοράς και συντήρησης Ταμειακής Μηχανής, κλπ)
•ΠΡΕΠΕΙ συνεχώς να ενημερώνουμε τους Καταναλωτές
- “ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ”,
και ότι στην ουσία θέλουμε, να τους προστατεύσουμε από ΑΥΞΗΣΕΙΣ που θα φέρουν οι Ταμειακές Μηχανές, το Φ.Π.Α. 11% και τα Λειτουργικά τους Έξοδα, στα προϊόντα (γης και θάλασσας) που διακινούνται στις Λαϊκές Αγορές και είναι Πρώτης Ανάγκης.
•Τονίζουμε προς την Κυβέρνηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Παραγωγών των Λ. Αγορών είμαστε ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ, Μικροκαλλιεργητές δηλαδή, που καλλιεργούμε όλο τον χρόνο, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνουμε καμία επιδότηση, από το κράτος.
•Δεν γίνεται ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ οι Ταμειακές Μηχανές στις Λαϊκές Αγορές με τις Αντίξοες Καιρικές Συνθήκες που αντιμετωπίζουμε Καύσωνες, Βροχές, Κρύα, Χιόνια κλπ.
•Οι μεγάλοι σε ηλικία συνάδελφοι Παραγωγοί και Επαγγελματίες δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, πως θα μάθουν να λειτουργούν τις Ταμειακές Μηχανές που καλούνται να χρησιμοποιήσουν.

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ λοιπόν ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ στις Λαϊκές Αγορές
και ΚΑΝΕΙΣ μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ Ταμειακή Μηχανή.

Οι Παραγωγοί και οι Επαγγελματίες Πωλητές ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΗΔΗ ετοιμάζουμε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
και το ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
θα προβούμε σε ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

“ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ”
Ο Πρόεδρος
Παντελής Μόσχος Ο Γεν. Γραμματέας