" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πανηγύρια Made in China. Προσοχή στις οδηγίες Χρήσης!

7 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το θρησκευτικό μας ημερολόγιο είναι ημέρα αφιερωμένη στον Άγιο Σώζων. Η εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο στην διασταύρωση Πατσιδών με Αρχάνες και εθνική προς ΒΙΠΕ είναι στολισμένη από μέρες τώρα. Όμως το κατανυκτικό συναίσθημα που σου δημιουργεί γκρεμίζεται με το που αντικρίσεις το παζάρι που έχει στηθεί από τους ασιάτες μετανάστες πουλώντας από εργαλεία μέχρι κάλτσες με το κιλό.
Δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη καταγωγή των ανθρώπων αυτών αλλά τυχαίνει να είναι ασιάτες και το όλο σκηνικό δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό έθιμο των πανηγυριών για κάποιους που ίσως σκεφτούν πιο ρομαντικά και το θεωρήσουν ως μία συνέχιση εκείνης της εποχής. Της εποχής που οι εορταστικές γιορτές συνδέονταν με παιχνίδια από μικροπωλητές και μαλλί της γριάς για τα παιδιά και κρασάκι, καπρικό και γλέντι για τους μεγάλους.
Το συγκεκριμένο σκηνικό φαίνεται σαν άλλη μια “εισβολή” σε ένα κομμάτι που νομίζω καλό θα ήταν να μένει ανέγγιχτο. Υπάρχουν οι πλατείες τις Κυριακές, τα αναρίθμητα κινέζικα καταστήματα και οι one to one επαγγελματίες μικροπωλητές που απλώνουν την πραμάτεια τους στα τραπεζάκια μας όσο προσπαθούμε να πιούμε έναν καφέ στις καφετέριες. Ας αφήσουν τις γιορτές μας και τις εκκλησίες μας ήσυχες να γιορτάζουν απλά και σεμνά χωρίς εμπόρια και ψευτοπανηγύρια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris