" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Εκπτώσεις» στην περαίωση


«Εκπτώσεις» στην περαίωση ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο μετά και τις έντονες ενστάσεις και αντιρρήσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στο πλαίσιο της χθεσινής διαβούλευσης. Οι φορείς της αγοράς ζήτησαν μεταξύ των άλλων μείωση των συντελεστών προσδιορισμού του φόρου, μείωση των ελάχιστων ποσών φόρου ανά χρήση, μείωση της προκαταβολής 25%, αύξηση των μηνιαίων δόσεων, αλλά και δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των επιτηδευματιών που δεν έχουν υποβάλει μέχρι 31 Αυγούστου δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ...

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που άκουσε τις προτάσεις των φορέων φάνηκε διατεθειμένη να προχωρήσει σε διορθώσεις που θα καταστήσουν ελκυστικότερη τη ρύθμιση.
Να ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι ακολουθούν την αυτοπεραίωση. Αν και οι φορείς ζήτησαν να εξαιρεθούν, στο υπουργείο συζητούν να υπαχθούν τουλάχιστον όσοι έχουν επιλεγεί για δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ στην περίπτωση που ενταχθούν όλοι, ο φόρος της περαίωσης να είναι μειωμένος.
Ο υπουργός, θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τις αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 2 εκατ. ανέλεγκτες χρήσεις, 1,3 εκατ. Ελληνες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια 150.000 φορολογικές δίκες με οικονομικό αντικείμενο πάνω από 30 δισ. ευρώ. Οι φορολογικές υπηρεσίες, υπογράμμισε, δεν μπορούν να ελέγξουν πάνω από το 3% του συνόλου των εκκρεμοτήτων.
Ρεπορτάζ: Μαρία Βουργάνα
(απο ΕΘΝΟΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris