" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Στον αέρα η Μουχούτσι?



Στον «αέρα» βρίσκεται το παζάρι της Φιλιππιάδας μετά την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης αφού αυτή ελήφθη με σχετική και όχι με διευρυμένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η απόφαση της Περιφέρειας αναφέρει ότι «ακυρώνουμε την αριθμ. 148/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου στη δημοτική επιχείρηση 'Δημοτική Φιλιππιάδας ΑΕ ΟΤΑ' (ΔΗΦΙ ΑΕ ΟΤΑ), για τη διοργάνωση και λειτουργία της ετήσιας εμποροπανήγυρης, λόγω παράβασης τύπων της διαδικασίας, επειδή η ανωτέρω απόφαση δεν έχει ληφθεί με την απαιτούμενη, από τη μεταβατική διάταξη του άρθρου 272 του N. 3852/2010, ειδική πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνολικού αριθμού των μελών του, καθώς επί συνόλου δεκαεπτά (17) μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέρ της απόφασης ψήφισαν δέκα (10) μέλη, ενώ απαιτείτο να ψηφίσουν υπέρ αυτής, έντεκα (11) τουλάχιστον.»
Ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της περιφέρειας σημείωσε ότι εμείς θα κινηθούμε σύμφωνα με το νόμο και όλες οι ενέργειες για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης θα είναι με βάση τα δικαιώματα μας.
Να θυμίσουμε ότι η εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας ή αλλιώς «Μουχούτσι» γίνεται κάθε τέλος και έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Τουρκοκρατίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris