" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αμφίκλειας εθιμικά δρώμενα

Από 18 έως και 22 Σεπτεμβρίου όλοι οι δρόμοι στο Νομό Φθιώτιδας, οδηγούν στην Εμποροπανήγυρη Αμφίκλειας, όπου οι καταναλωτές το περιμένουν κάθε χρόνο για να κάνουν τις αγορές τους.
Λίγα λόγια για το Δήμο:
Ο Δήμος Αμφίκλειας βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας, στην επαρχία Λοκρίδας. Ανήκει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και απέχει περίπου 50 Km από την πρωτεύουσα του νομού, Λαμία και 165 Km από την Αθήνα.
Η πόλη της Αμφίκλειας που αποτελεί και την έδρα του ομώνυμου δήμου βρίσκεται κτισμένη στις υπώρειες του Παρνασσού και συγκεκριμένα στην πλαγιά το «Πλάϊ». Οι άλλοι οικισμοί που αποτελούν τον Δήμο βρίσκονται στη λεκάνη του Βοιωτικού Κηφισού (Δρυμαία, Παλαιοχώρι), στις κλιτύες του Καλλίδρομου (Τιθρώνιο, Ξυλικοί) και στις κλιτύες της Οίτης (Μπράλος).
 Με εξαίρεση τη Δρυμαία και το Παλαιοχώρι που βρίσκονται κτισμένα σε πεδινές περιοχές, οι υπόλοιποι οικισμοί συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Αμφίκλειας παρουσιάζουν σημαντικές κλίσεις και σημαντικές υψομετρικές διαφορές μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων σημείων τους.

Ο συνολικός πληθυσμός του Δήμου ανέρχεται σε 5.636 κατοίκους (ΕΣΥΕ, απογραφή 2001) και συνολική έκταση 229.366 στρέμματα.
Ειδικότερα για την πόλη της Αμφίκλειας που όπως φαίνεται υπερτερεί τόσο από άποψη πληθυσμού όσο και από άποψη έκτασης έναντι των υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων, παρατηρείται εποχιακή διακύμανση του πληθυσμού. Ο θερινός εποχιακός πληθυσμός ανέρχεται σε 2.500 - 3.000 κατοίκους και ο αντίστοιχος χειμερινός κατά τα Σαββατοκύριακα σε 3.500 λόγω της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού που απέχει από την πόλη μόλις 17 Km.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris