" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ποινικοποίειται η πολιτική και συνδικαλιστική δράση

Καταργήθηκε, μέσα στο καλοκαίρι η διάταξη που θέτει τις ασφαλιστικές δικλίδες και εξαιρεί ρητά από την εφαρμογή του “τρομονόμου” τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες.
Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές.

Η βασική τροποποίηση καταργεί την παράγραφο 8 του προηγούμενου , σύμφωνα με το οποίο

Δεν συνιστάν «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά σκόπευαν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελούσαν δράση υπέρ της ελευθερίας ή εάν αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως προβλέπονται στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ταυτόχρονα αυστηρότερη γίνεται η τιμωρία (10ετή κάθειρξη) για όσους δίνουν πληροφορίες, υλική ή άυλη υποστήριξη σε “τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Με τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση καταργεί τις ασφαλιστικές δικλίδες για το δικαίωμα στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων όπως διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris