" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

- Πέντε ημέρες προσθεσμία σε όσους οφείλουν ΦΠΑ να πάνε στις εφορίες

- Πέντε ημέρες προσθεσμία σε όσους οφείλουν ΦΠΑ να πάνε στις εφορίες
- Για δυο μήνες οι ελεγκτές θα ασχολούνται μόνο με αυτό
 

Να ασχοληθούν για τους επόμενους 2 μήνες αποκλειστικά με την είσπραξη ΦΠΑ ζητεί με εγκύκλιό του προς τις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οι έλεγχοι μάλιστα, θα επικεντρωθούν στις καταστάσεις που έχουν λάβει οι ΔΟΥ και θα παραλάβουν και τα ελεγκτικά κέντρα με επιχειρήσεις Α, Β και Γ κατηγορίας, που ενώ υπέβαλαν εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για τα έτη 2008 και 2009, δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις.
Ειδικότερα, δίνονται οδηγίες στις περιπτώσεις αυτές να καλείται ο υπόχρεος τηλεφωνικά, προκειμένου εντός πέντε ημερών να προσέλθουν στη ΔΟΥ για την υποβολή της δήλωσης και την καταβολή του φόρου.
Σημειώνεται ότι χρέη και πρόστιμα ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ παραμένουν ανείσπρακτα από το Δημόσιο εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, ο αριθμός των ανέλεγκτων υποθέσεων υπερβαίνει τις 2.500.000 χρήσεις, ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου τους 1.300.000 και των υποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια τις 150.000.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris