" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

"Ο Γύρος του θανάτου".


Παράγκες με ρούχα, παπούτσια, χαλιά, κουζινικά είδη, κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, χωρίς φυσικά να εξαιρείται και το στομάχι για την τέρψη του οποίου  υπάρχουν τα σουβλατζίδικα και χαλβαδοποϊία, η ετήσια εμποροπανήγυρη των Τρικάλων για μια ακόμη χρονιά είναι εδώ...
Από τις 14 του μηνα για μια βδομάδα το τρικαλινό πανηγύρι θα είναι εδω! Ο χώρος των Καρυών που έχει επιλεγεί από τη δημοτική αρχή για τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους τρικαλινούς. Βέβαια η ιστορία, η φήμη και η σημασία που είχε -προ κάποιων ετών- για τους τρικαλινούς η εμποροπανήγυρη δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή της εξέλιξη και παρουσία.
Το ενδιαφέρον των τρικαλινών καταναλωτών για αγορές από τις παράγκες της εμποροπανήγυρης έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια, περισσότερο αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία εναλλακτικής ψυχαγωγίας. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα κι αν ξέφτισε στην πορεία του χρόνου, δεν παύει να είναι ένας θεσμός για τα Τρίκαλα, ένα έθιμο ετών, μια γνώριμη φθινοπωρινή συνήθεια που είχε και χρονολογικό προσδιορισμό: "μετά το παζάρι, πριν το παζάρι".
Στο παζάρι λοιπόν θα είναι και φέτος συνεχίζοντας την παράδοση πολλών ετών και ένα μοναδικό θέαμα που όμοιό του σπάνια συναντά κανείς σε άλλη χώρα..."Ο Γύρος του θανάτου".
Η οικογένεια Βερούτη έχει την αποκλειστικότητα σε αυτό το είδος θεάματος, η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, οι θεατές ενθουσιάζονται και χειροκροτούν μιας  και το ρίσκο των αναβατών είναι πολύ μεγάλο. Πραγματικά παίζουν τη ζωή τους "κορώνα-γράμματα" σε κάθε παράσταση που δίνουν και ένα βιντεάκι που τραβήχτηκε χθες βράδυ απο το γιό μου Σταύρο και το ανέβασε στο youtube, σας το παρουσιάζω για να γνωρίσετε και αυτή την πλευρά της εμποροπανήγυρης...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris