" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πανηγύρι Αιγινίου …ζητείται! * «Ο κ. Ψωμιάδης, εφόσον και εάν γίνει περιφερειάρχης, να το κάνει «διώροφο» για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας», ζήτησε ο κ. Κοντός.


Πανηγύρι Αιγινίου …ζητείται!
* «Ο κ. Ψωμιάδης, εφόσον και εάν γίνει περιφερειάρχης, να το κάνει «διώροφο» για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας», ζήτησε ο κ. Κοντός.
* Γ. Παπαστεργίου: «Από τη μεριά μας κι εγώ προσωπικά αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από όλες τις θέσεις, από όπου οι πολίτες μάς τάξουν»



Με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου κ. Αγαθονίκου, του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, τοπικών αρχών και φορέων και αρκετών κατοίκων του Αιγινίου και του νομού καθώς επίσης και μικροπωλητών, έγιναν την περασμένη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της 84ης εμποροπανήγυρης Αιγινίου.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αιγινίου, Βασίλης Κόντος, είχε προσκληθεί και εκπρόσωπος της κυβέρνησης αλλά δεν κατέστη δυνατόν να έρθει λόγω του ότι η τελετή των εγκαινίων συνέπεσε με τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης και γι αυτό όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη συμπρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος Αιγινίου
Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και τον κόσμο που παρίστατο στα εγκαίνια, ο δήμαρχος Αιγινίου, Βασίλης Κοντός, ανέφερε στο χαιρετισμό του:
«Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετράμε φέτος στο θεσμό της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, ογδόντα τέσσερα χρόνια δυνατά. Ακόμη και στην πιο δύσκολη οικονομικά συγκυρία σήμερα αυτή η έκθεση από πλευράς χώρων προχωράει ψηλά. Ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε να είστε όλοι δίπλα μας.
Ζητούμε συγγνώμη από εκείνους τους εκθέτες που δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε. Και διώροφο να ήταν (ο χώρος της εμποροπανήγυρης), πάλι δεν θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους εκθέτες. Και μιας και ο κ. Ψωμιάδης μάς βάζει στο χωροταξικό θέμα της Θεσσαλονίκης, καλό θα ήταν από τώρα, εφόσον και εάν γίνει περιφερειάρχης, να το κάνει «διώροφο» για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Εύχομαι στους εκθέτες να έχουν καλή επιτυχία καθώς επίσης καλή επιτυχία εύχομαι και σ’ όσους από εμάς είμαστε υποψήφιοι στο νέο ‘Καλλικράτη’».

Ο νομάρχης
Την έναρξη της 84ης εμποροπανήγυρης Αιγινίου κήρυξε ο νομάρχης κ. Παπαστεργίου, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Περιποιεί μεγάλη τιμή για μένα που ο δήμαρχος επέλεξε να κηρύξω εγώ την έναρξη αυτού του οικονομικού γεγονότος για την Πιερία ολόκληρη και θα έλεγα και για τη Μακεδονία, για την εμποροπανήγυρη του Αιγινίου.
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ως γεγονός και νομίζω ότι αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος ότι και διώροφο να ήταν δεν θα έφτανε, αναδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι.
Θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ και να πω ότι από τη μεριά τη δική μου μιας και θα είμαι ο τελευταίος αιρετός νομάρχης της Πιερίας με το νέο «Καλλικράτη», προσπαθήσαμε όλοι μαζί να δώσουμε μια διαφορετική ώθηση στην περιοχή. Πιστεύω ότι έγιναν σημαντικά βήματα, μπορεί να γίνουν όμως πιο σημαντικά.
Η οικονομική συγκυρία είναι αρνητική, βέβαια, και οι προσπάθειες που κάναμε και με το σημερινό δήμαρχο του Αιγινίου και για το ΒΙΟΠΑ που εξελίσσεται με πιο αργούς ρυθμούς αφού γνωρίζετε η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους πάντες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάποια θέματα τα οποία θα θέλαμε σήμερα να τα παρουσιάσουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη και πιστεύω ότι ο νέος δήμαρχος του διευρυμένου πλέον δήμου με τον «Καλλικράτη» καθώς επίσης και ο νέος περιφερειάρχης που εύχομαι από την ψυχή μου να είναι ο συνάδελφος Παναγιώτης Ψωμιάδης που βρίσκεται εδώ, θα προωθήσουν τα ζητήματα τα οποία εμείς έχουμε σε εξέλιξη όπως π.χ. που περιμένουμε τώρα την έγκριση για τον αναδασμό, των χρημάτων του αναδασμού, γιατί έχουν κατατεθεί οι μελέτες που έγιναν με τη νομαρχία και με το δήμο, ένα σωρό άλλα θέματα και βεβαίως, αγαπητέ Παναγιώτη, επειδή τώρα θα είμαστε σε μια περιφέρεια και επειδή και εγώ απόψε διαπίστωσα την άσκημη εικόνα για τα κουνούπια, έχω να πω ότι θα πρέπει να γίνει ενιαία η καταπολέμηση, γιατί, ξέρετε ότι δεν φτάνει να τα καταπολεμά μόνο η Πιερία την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα αλλά πρέπει και οι άλλοι νομοί που μερικοί σταματήσανε από τις 16 Ιουλίου, παρακαλώ, και αναφέρομαι στο γείτονα νομό, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση και ούτε έχουμε τρόπο να σταματάμε τα κουνούπια να έρχονται στην Πιερία, είναι μόλις 2,5 χλμ από εδώ. Είναι ένα ζήτημα τεράστιο που έχει να κάνει με την υγεία και με την ποιότητα και είμαι βέβαιος ότι ο «Καλλικράτης» θα λειτουργήσει θετικά.
Κυρίες και κύριοι, τα γεγονότα πλέον μας έχουν ξεπεράσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, γιατί οι πολίτες αξίζουν καλύτερη τύχη και πρέπει να τους δώσουμε τις δυνατότητες να είναι πολύ καλύτερη η ποιότητα ζωής τους.
Εμείς από τη μεριά μας κι εγώ προσωπικά αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από όλες τις θέσεις, από όπου οι πολίτες μάς τάξουν, γιατί πραγματικά ειδικά η Βόρεια Πιερία δεν είναι μόνο το χωροταξικό που αναφέρθηκε ο δήμαρχος, είναι ένα σωρό ζητήματα που πρέπει να είναι ενιαία με τη Θεσσαλονίκη σε πάρα πολλά θέματα τα οποία μπορούν να δώσουν ώθηση.
Με αυτά τα λίγα, ευχές σε όλους τους εκθέτες για καλούς τζίρους, για καλές δουλειές, με ευχές για έναν καλό χειμώνα σε όλους σας και καλές απολαβές από τη σοδειά που πήρατε και που θα πάρετε από τα ρύζια και τα βαμβάκια σε λίγο, εύχομαι σε όλους σας να διασκεδάσετε στο πανηγύρι και του χρόνου βέβαια να είμαστε όλοι μας πάλι εδώ. Καλορίζικο και καλές δουλειές». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris