" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα έθιμο ετών, μια γνώριμη φθινοπωρινή συνήθεια που είχε και χρονολογικό προσδιορισμό: "μετά το παζάρι, πριν το παζάρι"

Παράγκες με ρούχα, παπούτσια, χαλιά, κουζινικά είδη, κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, χωρίς φυσικά να εξαιρείται και το στομάχι για την τέρψη του οποίου υπάρχουν τα σουβλατζίδικα και χαλβαδοποϊία, η ετήσια εμποροπανήγυρη των Τρικάλων για μια ακόμη χρονιά είναι εδώ...
Από χτες το βράδυ και για μια βδομάδα το τρικαλινό πανηγύρι θα κλέψει τις καρδιές όλων, στο χώρο των Καρυών που έχει επιλεγεί από τη δημοτική αρχή.
Το ενδιαφέρον των τρικαλινών καταναλωτών για αγορές από τις παράγκες της εμποροπανήγυρης έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια, περισσότερο αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία εναλλακτικής ψυχαγωγίας. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα κι αν ξέφτισε στην πορεία του χρόνου, δεν παύει να είναι ένας θεσμός για τα Τρίκαλα, ένα έθιμο ετών, μια γνώριμη φθινοπωρινή συνήθεια που είχε και χρονολογικό προσδιορισμό: "μετά το παζάρι, πριν το παζάρι". Και ποιος ξέρει μπορεί εν μέσω οικονομικής κρίσης, της πιο σκληρής που διέρχεται η χώρα, με δραστικά μειωμένο το εισόδημα της πλειοψηφίας των πολιτών, το παζάρι να ζήσει μέρες δόξας...
Όσον αφορά τα νούμερα, φέτος το σύνολο των παραγκών έφτασε τις 700, επίσης θα είναι περί τα σαράντα σουβλατζίδικα, αρκετά χαλβαδοποιία, ενώ η δημοτική αρχή έχει ζητήσει να κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο η τιμή του εισιτηρίου στο Λούνα πάρκ για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν όλοι οι γονείς σ' αυτή τη διασκέδαση των παιδιών τους. Όσο για τα χρήματα που έβαλε ο δήμος στο ταμείο του; Eκτιμάται ότι είναι κοντά στις 300.000 ευρώ από τη μίσθωση των παραγκών, συμπεριλαμβανομένων και τις 90.000 που εισέπραξε από το λούνα πάρκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris