" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κανονικά στην Άρτα η εκκίνηση, παρά τις προκλήσεις


Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι ρυθμοί προετοιμασίας της Εμποροπανήγυρης της Άρτας η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, όπου ήδη προχωρούν οι εργασίες για το στήσιμο των ξύλινων παραπηγμάτων που θα φιλοξενήσουν τους ενδιαφερόμενους μικροπωλητές και εμπόρους με την πραμάτεια τους. Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθούν στις 26 Σεπτεμβρίου και η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.
Η τελετή των εγκαινίων θα περιλαμβάνει και φέτος τη ρίψη βεγγαλικών καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα δίνουν τον εορταστικό τόνο. «Η τελετή των εγκαινίων θα είναι μια τελετή που βεβαίως θα έχει τον παραδοσιακό χαρακτήρα, όχι με πράγματα μεγάλα αλλά εν πάση περιπτώσει θα έχει έναν εορταστικό χαρακτήρα» ανέφερε ο Παναγιώτης Καραγιώργος, πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. Ο.Τ.Α., της Δημοτικής Επιχείρησης που έχει την ευθύνη διοργάνωσης της Εμποροπανήγυρης.
«Όλα υπό τη σκέψη ότι είναι μια χρονιά στην οποία ο κόσμος βιώνει δύσκολες οικονομικές καταστάσεις και πρέπει να αποφευχθούν οι ακρότητες και οι προκλήσεις. Βεβαίως θα υπάρχουν εκδηλώσεις που θα δίνουν τον εορταστικό χαρακτήρα της εμποροπανήγυρης, γιατί εκτός από τον εμπορικό χαρακτήρα η εμποροπανήγυρη έχει και την έννοια της διασκέδασης με το Λούνα Παρκ που θα υπάρχει εκεί κλπ.» τόνισε ο κ. Καραγιώργος.
Αναφορικά με το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου για αναβολή της Εμποροπανήγυρης φέτος λόγω της κρίσης που μαστίζει τον εμπορικό κόσμο ο κ. Καραγιώργος τόνισε: «Όταν υπάρχουν προβλήματα αυτά υπάρχουν και για όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν και στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε πιθανώς ο Εμπορικός Σύλλογος να έχει κι αυτός τα δίκια του όμως απ’ την άλλη μεριά η πρόταση για την αναβολή φέτος της Εμποροπανήγυρης νομίζω ότι προσκρούει στον παραδοσιακό και θεσμικό χαρακτήρα αυτής και σε καμία περίπτωση ένας θεσμός δεν μπορεί να αναβληθεί για τον άλφα ή βήτα λόγο. Η Εμποροπανήγυρη της Άρτας όπως γνωρίζετε υφίσταται και λειτουργεί για πάρα πολλά χρόνια, είναι μία από τις καλύτερες που γίνονται στην Ελλάδα για να μην πω η καλύτερη κι αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι την διακόπτουμε φέτος, μετά από τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια λόγω κάποιου άλλου προβλήματος πιθανόν ξαναδιακόπτεται, μετά από άλλα δυο χρόνια ξαναδιακόπτεται με αποτέλεσμα στην ουσία ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την κατάργησή του θεσμού».
Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έγινε η δημοπρασία για την ενοικίαση των περιπτέρων της φετινής Εμποροπανήγυρης. Οι τιμές ενοικίασης παρέμειναν σταθερές. Η εκτίμηση του κ. Καραγιώργου είναι ότι, όπως και τα άλλα χρόνια. θα υπάρξει πληρότητα και φέτος και θα διατεθεί το σύνολό των παραγκών καθότι η ζήτηση είναι μεγάλη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris