" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Σε λίγο στο Ηρώδειο η γιορτή του ηθοποιού




Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Οργανωτική Επιτροπή της 'Ημέρας του Ηθοποιού', με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιάσουν και φέτος την 'Ημέρα του Ηθοποιού'. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε τέσσερις αξέχαστους κι αγαπημένους ηθοποιούς, που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και μένουν για πάντα κοντά μας, τους: Μάνο Κατράκη, Ελλη Λαμπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Δημήτρη Χορν.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Καίτη Ιμπροχώρη. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Για τον Μάνο Κατράκη θα μιλήσει ο Βασίλης Κολοβός, για την Ελλη Λαμπέτη η Βέρα Κρούσκα, για την Μελίνα Μερκούρη ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Γιώργος Γεωγλερής για τον Δημήτρη Χορν, πάνω σε μια ιδέα που υλοποίησε ο Γιώργος Κιμούλης. Αποσπάσματα από έργα στα οποία πρωταγωνίστησαν οι τέσσερις τιμώμενοι θα ερμηνεύσουν οι: Χρήστος Καλαβρούζος, Εύα Κοταμανίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Σπύρος Ευαγγελάτος, τα σκηνικά, τη διαμόρφωση χώρου και την επιμέλεια κοστουμιών ο Γιώργος Πάτσας, τη μουσική επιμέλεια ο Γιάννης Αναστασόπουλος. Τα video-αφιερώματα στους τέσσερις επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Βαρδαρός και σκηνοθέτησαν οι: Νίκος Ξυθάλης, Τάκης Σακελλαρίου και Κώστας Σταματόπουλος. Οργάνωση παραγωγής Ντίνα Δημητροπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη Κλεοπάτρα Ροντήρη.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Λεωνίδας Βαρδαρός
Οι άνθρωποι, που στο πέρασμά τους από τη ζωή, δημιούργησαν Ιστορία και έργο, οι άνθρωποι που άφησαν παρακαταθήκη πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτική δεν ξεχνιούνται ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους ανήκει ο Μάνος Κατράκης, ο οποίος υπήρξε υπόδειγμα γενναίου αγωνιστή, σταθερού, ασυμβίβαστου και συνειδητού κομμουνιστή και μοναδικά υπέροχου καλλιτέχνη. Ο Δημήτρης Χορν «γέννημα – θρέμμα του θεάτρου», ο οποίος προσωποποιούσε, κυριολεκτικά, το «ηθοποιός σημαίνει φως». Η Ελλη Λαμπέτη, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα μιας ολόκληρης εποχής, μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς που άφησαν το στίγμα τους εντός κι εκτός συνόρων της χώρας μας. Η Μελίνα Μερκούρη, μια πολύμορφη προσωπικότητα, σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με διεθνή καριέρα και με ερμηνείες που έχουν καταγραφεί στις σελίδες της Εβδομης Τέχνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris