" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αύγουστος 2010στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας

Αύγουστος 2010στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας» 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος χιλιάδες ευλαβείς προσκυνητές της Παναγίας και φίλοι του Πανηγυριού κατέκλυσαν το αγροκήπιο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Παλαιά Επισκοπή. 
Εφέτος πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση της 127ης Εμποροπανήγυρης και της 40ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Η προσέλευση των προσκυνητών στη γιορτή της Τεγέας υπήρξε αθρόα και συγκινητική. 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλαιά Επισκοπή για να προσκυνήσει την Εικόνα της Μεγαλόχαρης. 
Από νωρίς συγκεντρώθηκαν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι στο χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου. 
Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Βασίλειος Ψυχογυιός και το Δ.Σ. του Τ.Σ. υποδέχθηκαν τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη, το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, το Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκο, το Δήμαρχο Τεγέας κ. Δημήτρη Βόσνο, το Δήμαρχο Πάφου Κύπρου κ. Σάββα Βέργα, τους βουλευτές του Νομού μας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, τo Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Οδυσσέα Βουδούρη και τη Βουλευτή Αργολίδος κ. Έλσα Παπαδημητρίου, το Δ/ντή της 124 Π.Β.Ε. Σμήναρχο ιπτάμενο κ. Κων/νο Μπελούλη, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Τούζο, το Διευθυντή Αστυνομικού Τμήματος Τεγέας κ. Απόστολο Κατσίνα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Μπουντρούκα, την Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χαρίκλεια Τσιώλη. 
Τον Εκπρόσωπο του Δήμου Τρίπολης κ. Γρηγοράκο Κούλη, τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο καθηγητή Πανεπιστημίου πρώην Πρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρο ΤOYOTA και Πρόεδρο Δ.Ε.Η. 
Τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Αχιλλέα Σβώλο, τους πρώην Προέδρους κ. Αργύρη Αγγελάκο και Χρήστο Πολίτη. 
Τον πρώην Υφυπουργό Πολιτισμύ κ. Πέτρο Τατούλη.
Τον Αρχηγό της μειοψηφίας του Δήμου Τεγέας κ. Ζαφείρη Μπισιούλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεγέας κ. Βαγγέλη Κωτσιόπουλο. 
Τον Πρόεδρο Εξωτερικών Υποθέσεων και Τουρισμού Δήμου Πάφου κ. Γεώργιο Μιχαηλίδη. 
Τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Τεγέας. 
Τους Πολιτευτές του Νομού μας:
Δημήτρη Παυλή, Γεωργία Παναγοπούλου, Παναγιώτη Βαλασόπουλο, Γεώργιο Παπαηλιού και Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Αλέκο Ρηγόπουλο.
Τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Λιαμπότη. 
Τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας κ. Δημήτρη Αλεξόπουλο. 
Τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ. Γιώργο Ζαραφέτα. 
Τον Πρόεδρο των Αρκάδων Αργολίδος κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο. 
Πρώην Μέλη του Δ.Σ. του Τ.Σ. 
Εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων, πλήθος κόσμου Τεγεατών, Τεγεατικής καταγωγής και φίλων της Τεγέας. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου κ. Θεόκλητου Αθανασόπουλου και πολλών Ιερέων. 
Στη συνέχεια ακολούθησε η Περιφορά της Εικόνας της Παναγίας με κάθε μεγαλοπρέπεια και Ιερή κατάνυξη αφού συνοδευόταν από άγημα της 124 Π.Β.Ε. και της μπάντας του Δήμου Τρίπολης, στο χώρο του Πανηγυριού και της Έκθεσης. 
Λίγο πριν της 21:00 οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Τ.Σ. και οι δεκάδες ευλαβείς προσκυνητές κατευθύνθηκαν στην είσοδο της 40ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης για να παρακολουθήσουν την τελετή των εγκανίων. 
Εκεί πραγματοποιήθηκε η λαμπρή τελετή των εγκαινίων από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη. 
Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο της Οικοκυρικής Σχολής. 
Την ημέρα της εορτής 15 Αυγούστου ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Πολλές και ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του εορτασμού. 
Την 16η Αυγούστου το πρωί έλαβε χώρα η βράβευση των αριστούχων μαθητών, τελειοφείτων των Δημοτικών της Τεγέας, και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείων Τεγέας των μαθητών Τεγεατικής καταγωγής. 
Είχαμε την τιμή να πραγματοποιήσουμε μία σεμνή τελετή υποδοχής του Δήμαρχου Πάφου κ. Σάββα Βέργα όπου υπεγράφη σχετικό μνημόνιο με το Δήμαρχο Τεγέας κ. Δημήτριο Βόσνο. 
Η φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης με τις απαλές νότες της μας χάρισε ευ χάριστες στιγμές. 
Υποδεχθήκαμε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αξιότιμο κ. Καχριμάκη Μιχάλη όπου με την ένωση Βιοκαλλιεργητών και αγροτών της περιοχής πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση και διεξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα. 
Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με μια άκρως κωμική παράσταση Θεάτρου Σκιών. 
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των Ιδρυτών, Ευεργετών και των υπέρ της πατρίδος πεσόντων Τεγεατών. 
Το χορευτικό το Τ.Σ. και ο Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα» μας χάρισαν ευχάριστες στιγμές. 
Ο κ. Κώστας Παυλόπουλος μας ταξίδεψε σε διάφορα διαμερίσματα της Ελλάδος με αλησμόνητα και συγκινητικά για όλους μας Δημοτικά τραγούδια. 
Στα πλαίσια των ΑΛΕΑΙΩΝ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα: «Τεγέα και Αθλητισμός», καθώς επίσης Ποδοσφαιρική συνάντηση και αγώνας δρόμου. 
Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Δημοτικού Χορού και Δημοτικού Τραγουδιού με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. 
Χιλιάδες κόσμου προσκύνησαν την Παναγία, επισκέφτηκαν το Πανηγύρι, την Έκθεση και το Λαογραφικό Μουσείο. 
Το Δ.Σ. και ειδικά οι Επιτροπές Πανηγύρεως, Εκθέσεως και Πολιτιστικών έπραξαν ότι ήταν δυνατόν για την επιτυχία του όλου εορταστικού προγράμματος. 
Ως Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστούμε τις Επιτροπές Πανηγύρεως, Έκθεσης και Πολιτιστικών που εργάσθηκαν ως ανιδιοτελείς εθελοντές για τη διεξαγωγή επιτυχώς του όλου προγράμματος. 
Οι εντυπώσεις και οι κρίσεις από τους επισκέπτες υπήρξαν κολακευτικές και ενθαρρυντικές για τον Τ.Σ. να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο το έργο του. 
Ευχαριστούμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Κ.Κ. Αλέξανδρο και τον Ιερό Κλήρο που με την παρουσία τους έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο λαμπρότητας και μεγαλοπρέπειας στις Θρησκευτικές Εκδηλώσεις. 
Τους Εκθέτες της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης τους Εμπόρους και Μικροπωλητές του Πανηγυριού που και εφέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν δυναμικά τόσο την Έκθεση όσο και το Πανηγύρι, παρά τη γενική κρίση που υπάρχει. 
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αμέριστο ενδιαφέρον του να θέσει υπό την αιγίδα του την Έκθεση. 
Την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ΛΘ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 
Την Αστυνομική Διεύθυνση Τριπόλεως και το Αστυνομικό Τμήμα Σταδίου που με τη διακριτική και άψογη παρουσία του προσωπικού τους διατήρησαν την τάξη, την ευπρέπεια και την ηρεμία στο χώρο. 
Τους Ερυθροσταυρίτες Σαμαρίτες του Περιφερειακού Τμήματος Τριπόλεως του Ε.Ε.Σ. που με την εθελοντική τους παρουσία, προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες. 
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τριπόλεως που πρόθυμα ανταποκρίθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περίπτωση ανάγκης. 
Τα Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν και πρόβαλαν όλες τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα. 
Τους διοργανωτές των αθλητικών αγώνων. 
Τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης. 
Το Χορευτικό μας και το Χορευτικό «Τεγέα» που με απόλυτη επιτυχία παρουσίασαν το πρόγραμμά τους. 
Την Κριτική Επιτροπή, την ορχήστρα καθώς και τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Παραδοσιακού Χορού και Τραγουδιού.
Όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους, που στάθηκαν κοντά στο Τεγεατικό Σύνδεσμο και στήριξαν τις προσπάθειες του στην επιτυχή ευόδωση του έργου του. 
Τα μέλη του Δ.Σ. που με την ενεργό παρουσία τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων. 
Τον Αντιπρόσωπο του Τ.Σ. στην Τεγέα και Τρίπολη κ. Ψυχογυιό Γιάννη που με τη συνεχή παρουσία του και το συντονισμό συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή εκτέλεση και λειτουργία του προγράμματος των δραστηριοτήτων. 
Το προσωπικό του Τ.Σ. που απασχολήθηκε μέρα νύχτα, επίπονα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. 
Ευχόμαστε σε όλους με Υγεία και Χαρά να αξιωθούμε και του χρόνου να εορτάσουμε όλοι μαζί με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης στη Χάρη της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris