" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Όλη η Λάρισα μια γιορτή



Ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια, το παζάρι της Λάρισας, που έχει τις ρίζες του στην περίοδο της τουρκοκρατίας άνοιξε χθες τις πύλες του στους επισκέπτες, χαρίζοντάς τους παράλληλα ένα ξεχωριστό βράδυ με λαϊκά και ρεμπέτικα από τη μεγαλύτερη εν ζωή ρεμπέτισσα, τη Μαριώ.
«Το παζάρι της Λάρισας συγκροτεί ένα τύπο οικονομίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι κάτι περισσότερο από ένα σημείο πώλησης καταναλωτικών αγαθών: παρέχει ευκαιρία για συνάντηση και άμεση συναναστροφή, αφορμή γνωριμιών, ανταλλαγής ειδήσεων και πληροφοριών, και, συνεπώς, λειτουργεί ως κοινωνικός θεσμός», υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης μιλώντας στην τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης.
 Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στην ιστορία του παζαριού που χάνεται στον 18ο αιώνα – τότε που ιστορικές αναφορές το θέλουν ως «Τρανό Παζάρ» της Λάρισας - αλλά και στη σύγχρονη μορφή του στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης. «Η δημοτική αρχή θέσπισε συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας που αφορούν στη χωροταξία αλλά και την καθαριότητα του χώρου γεγονός που προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους Λαρισαίους εμπόρους που επιθυμούν να συμμετέχουν στη λειτουργία του. Τη φετινή χρονιά πάνω από το 60 τοις εκατό των εμπόρων σε ένα σύνολο 1000 περίπου συμμετεχόντων είναι Λαρισαίοι επιχειρηματίες που αναμένεται να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αφού η προσέλευση των κατοίκων της πόλης και των γύρω περιοχών στο παζάρι της Λάρισας παραμένει αμείωτη», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τζανακούλης.
Τέλος, ευχήθηκε καλή διασκέδαση στους χιλιάδες των επισκεπτών του ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Σύλλογο Μικροπωλητών Εμπόρων Θεσσαλίας «Όλυμπος» για τη συν-διοργάνωση της συναυλίας που παραδοσιακά ανοίγει το παζάρι και με την οποία οι Λαρισαίοι αλλά και επισκέπτες της πόλης διασκέδασαν ξεφεύγοντας από τους ρυθμούς της καθημερινότητας σε μια γεμάτη μουσική εκδήλωση με δωρεάν είσοδο για όλους.
Τη δική του νότα έδωσε στη μουσική παρέα ο Λάμπρος Καρέλας, ένας από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του όπως και ο ανερχόμενος ταλαντούχος ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης που ταξίδεψαν τον κόσμο σε όλες τις γωνιές της του ελληνικού τραγουδιού. Στο μπουζούκι ήταν ο Δημήτρης Λίβανος, συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία χρόνια ενώ την ενορχήστρωση του προγράμματος επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris