" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κύπριοι μαθητές κατατρόπωσαν τους Ρουμάνους αντιπάλους τους!

Στο παγκοσμίου φήμης βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness ετοιμάζεται να μπει μία παρέα 30 μαθητών από το σχολείο Ολύμπιον της Κύπρου. Τα παιδιά κατέρριψαν το ρεκόρ Guinness ενώνοντας περίπου 85.353 καλαμάκια. Μιλώντας στο newsbeast.gr ο υποδιευθυντής του σχολείου, Βαγγέλης Φούκας, αναφέρει πώς έφθασαν οι μαθητές του στο σημείο να ασχοληθούν με αυτό το «σπορ».
«Στην αρχή τα παιδιά ψάχνανε το βιβλίο Guinness για πλάκα. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός ήθελαν να κάνουν κάτι δημιουργικό. Έτσι, είπαν ότι μετά τις διακοπές θα τολμήσουν να ξεπεράσουν το ρεκόρ που κατείχαν Ρουμάνοι μαθητές».
Όπως λέει ο κ. Φούκας, οι 30 μαθητές, ανάμεσα τους και δύο τελειόφοιτοι, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού ζήτησαν τη βοήθεια των καθηγητών τους για να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας το πόνημά τους.
«Η βοήθειά μας ήταν μηδαμινή μπροστά στον κόπο των μαθητών» τονίζει ο υποδιευθυντής του σχολείου Ολύμπιον για να συνεχίσει: «Η Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών παρείχε στα παιδιά τα καλαμάκια ενώ η Alfa pizza όλο αυτό το διάστημα εφοδίαζε τα παιδιά με φαγητό για να μη μένουν νηστικά. Και το αποτέλεσμα ήταν ένα: Τα παιδιά κατάφεραν αυτό που ονειρεύονταν και σύντομα θα μπουν στο βιβλίο Guinness».
Η προσπάθεια των μαθητών άρχισε στις 30 Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου οι μαθητές κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ των Ρουμάνων μαθητών που ήταν καλαμάκια μήκους 11.298m. Το τελευταίο καλαμάκι το τοποθέτησαν και οι 30 μαθητές στις 3 Σεπτεμβρίου. Τώρα το ρεκόρ τους είναι μια «παρέλαση» από καλαμάκια με μήκος 16 535.5m.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris