" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας τον Αύγουστο στο Λεωνίδιο

Για 16η χρονιά διοργανώνεται η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 και ώρα 19.30 μ.μ., στην περιοχή της Πλάκας.


Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας θέλοντας να προβάλει και να αναδείξει την Τσακώνικη Μελιτζάνα, το ιδιαίτερο αυτό προϊόν που καλλιεργείται στο Λεωνίδιο και έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), αλλά και να τιμήσει τους αγρότες που συνεχίζουν να ασχολούνται με την καλλιέργειά της, διοργανώνει κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, τη «Γιορτή της Τσακώνικης Μελιτζάνας».

Η γιορτή της Τσακώνικης Μελιτζάνας αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή του Λεωνιδίου. Συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια και ο δήμος Νότιας Κυνουρίας θα πραγματοποιήσει την γιορτή στις 24 Αυγούστου στην Πλάκα Λεωνιδίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, διαγωνισμό γεύσης, χορό, τραγούδι και φυσικά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το τοπικό προϊόν, ονομασίας προέλευσης, σε πάρα πολλά εδέσματα. Με τη μελιτζάνα οι νοικοκυρές της περιοχής φτιάχνουν δεκάδες εδέσματα που πρέπει να τα δοκιμάσετε και γιατί όχι να μάθετε και την συνταγή, αν φυσικά σας την δώσουν.

Η πρωτοβουλία για τη γιορτή έχει ξεκινήσει από παλιά και υλοποιείται στο πλαίσιο προβολής του τοπικού προϊόντος της περιοχής με την ιδιαίτερη γεύση ενώ με τον τρόπο αυτό τιμώνται και οι αγρότες που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για την επιβίωση αλλά και για την όσο το δυνατόν καλύτερη παραγωγή στα προϊόντα που βγάζει ο τόπος τους.

Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Λεωνίδιο στις 24 Αυγούστου και να δείτε από κοντά τη γιορτή, να γευτείτε το τοπικό προϊόν και να τιμήσετε τις παραδόσεις τη φύση και τη μαγειρική τέχνη της Τσακωνιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris