" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Σάμος: Επτά χρόνια Ηραία - Πυθαγόρεια

Περισσότεροι από 350 εθελοντές πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια, που για έβδομη χρονιά αναπαριστούν με επιτυχία τους αρχαίους γυναικείους αγώνες που γίνονταν πριν από 2.200 χρόνια στη Σάμο.

Πρόκειται για γιορτές οι οποίες συγκέντρωναν πλήθος επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας με επίκεντρο του εορτασμού το ναό της Ήρας. Περιελάμβαναν νυχτερινούς αγώνες γυναικών με δάδες, μουσικούς και ποιητικούς αγώνες, και σειρά άλλων καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Οι δράσεις των φετινών Ηραίων ξεκίνησαν στις 18 Αυγούστου με μουσικές βραδιές στο αρχαιολογικό μουσείο και στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, ενώ συνεχίστηκαν με τη μεγάλη πομπή των Ηραίων στους κεντρικούς δρόμους του Πυθαγορείου και το λιμάνι. Προηγήθηκαν, το άναμμα της φλόγας στον αρχαίο Ναό της Ήρας και οι γυναικείοι αγώνες δρόμου, από το Ναό ως το Πυθαγόρειο. Υπήρξε συμμετοχή χοροθεάτρου και τραγουδιστών με τραγούδια εμπνευσμένα από αρχαίους ελληνικούς μύθους.

"Σήμερα μια νέα γιορτή έρχεται να δώσει το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε, της ευγενούς άμιλλας άλλα και των αξιών που μεταφέρει το Ελληνικό φως της γνώσης και του πολιτισμού, μέσα στους αιώνες" δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Σωτήρης Μαργιωρής.

"Η συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και εθελοντριών, η στήριξη από το σύνολο των φορέων της περιοχής, δίνουν τις εγγυήσεις για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον θεσμό" ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μηλλίγκος.

Οι εκδηλώσεις κλείνουν απόψε με συναυλία υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου με ειδικό αφιέρωμα στον ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον δήμο Σάμου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Σάμου (ΔΟΠΠΟΝΑΣ) και υποστηρίζονται από το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου και το Σύλλογο Επαγγελματιών Πυθαγορείου και την συμμετοχή της Κ.Α. Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris