" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μάραθος:μεγάλη επιτυχία, η "Γιορτή Σαρδέλας"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μάραθο η "Γιορτή Σαρδέλας" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Μια γιορτή αφιερωμένη στους ναυτικούς ψαράδες στους οποίους έχει παράδοση το χωριό, το όποιο όχι μόνο έχει καταστεί ένα από τα πιο γνωστά ψαροχώρια, αλλά έχει κάνει και μεγάλα άλματα στον τομέα του τουρισμού.

Ο χώρος της πλατείας δίπλα από την εκκλησία του χωριού κατακλύστηκε από κόσμο ο οποίος όχι μόνο γεύτηκε δωρεάν σαρδέλες, αλλά είχε την ευκαιρία και να διασκεδάσει με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου, την ώρα που ο ουρανός γέμισε από δεκάδες μικρά αερόστατα και στην συνέχεια από πολύχρωμα βεγγαλικά. Επίσης από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου παρουσιάστηκαν χοροί με αναφορά στη θάλασσα και τους ναυτικούς.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθούπολης Παναγιώτα Λάππα ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι βοήθησαν, καθώς και τους χορηγούς της γιορτής. Μιλώντας στην "Ε" επισήμανε πως "την διοργάνωση την έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος με τις χορηγίες καταστημάτων της Μαραθούπολης. Είχε να γίνει δύο χρόνια και φέτος αποφασίσαμε να την ξανακάνουμε καθώς μας το ζητούσε ο κόσμος. Είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το χωριό μας, που από τα έσοδά του κάνουμε διάφορα πράγματα για το χωριό και την καθημερινότητα των κατοίκων".
Τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές έδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, τονίζοντας ότι με αυτή την γιορτή τιμούν τους ανθρώπους της θάλασσας που με τον αγώνα τους έχουν αναπτύξει την περιοχή τους κι έχει γίνει πλέον ένας τουριστικός τόπος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris