" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ - Τράβηξαν τα … καλώδια των μικροπωλητών!

Επιχείρηση διακοπής της ηλεκτροδότησης των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται στο Νεώριο, πραγματοποιήθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες από αρμοδίους υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου και κατ’ εντολή του Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, περί επιβολής της νομιμότητας.
Ηλεκτρολόγοι του Δήμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ», προχώρησαν το βράδυ του τελευταίου διημέρου σε διακοπή όλων των παροχών ηλεκτροδότησης προς τους μικροπωλητές, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί.
Της Άννας Σαρρή
Προ δύο ημερών, αλλά και προχθές το βράδυ, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ηλεκτρολόγοι του Δήμου Ρόδου φέρονται – βάσει των όσων κατήγγειλαν στην «ΠΡΟΟΔΟ» μικροπωλητές της περιοχής – να τράβηξαν το σύνολο των καλωδίων που ηλεκτροδοτούν τους 18 μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Νεωρίου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης «επέμβασης» διακόπηκε η ηλεκτροδότηση περίπου στους μισούς, ενώ το επόμενο βράδυ εκτελέστηκε η διακοπή του ρεύματος και στους υπόλοιπους, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα.
Τα παραπάνω βέβαια, δεν οδήγησαν σε καμία ουσιαστική επίλυση του ζητήματος, αφού οι μικροπωλητές προχώρησαν στην επανασύνδεση των καλωδίων ρεύματος, συνεχίζοντας απρόσκοπτα να λειτουργούν τα μικρά τους stand προκειμένου να μπορέσουν να βγάλουν τα προς το ζην. Μάλιστα, όπως δηλώνουν οι ίδιοι στην «ΠΡΟΟΔΟ», «εάν έρθουν ξανά να ξηλώσουν τα καλώδιά τους, θα αρχίσει το πανηγύρι…!».
«Εάν χρειαστεί θα βάλουμε και γεννήτριες προκειμένου να λειτουργήσουμε τους πάγκους μας», εξήγησαν οι μικροπωλητές, ενώ προσθέσανε ότι: «δεν μπορούν να τους απομακρύνουν, όσο διατηρούν συμβόλαια», ακόμη και εάν έχει ληφθεί σχετική Δικαστική απόφαση σε βάρος τους.
Η διενέργεια των παραπάνω ενεργειών είχαν προαναγγελθεί με σχετική απόφαση την οποία είχε λάβει ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και για την οποία είχε γράψει η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στο φύλλο της 10ης Αυγούστου έτους 2013, οπότε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μπάμπης Ευθυμιάδης, είχε δηλώσει πως «από την ερχόμενη Δευτέρα θα κοπεί το ρεύμα σε όλους τους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται παράνομα».
Η δικαστική απόφαση
της 30ης Μαΐου έτους 2013
Με την έκδοση δικαστικής απόφασης, η οποία δικαίωσε τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μπάμπη Ευθυμιάδη, δόθηκε εντολή ξηλώματος των μικροπωλητών από την Πλατεία Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας.
«Δεν συντρέχει λόγος χορήγησης της αιτούμενης αναστολής εκτέλεσης, καθόσον η ίδια η δραστηριότητα των αιτούντων κατά τους θερινούς μήνες, που αποτελεί το μόνο βιοποριστικό τους επάγγελμα, δεν τους απαγορεύεται γενικώς, αλλά εμποδίζεται η άσκησή της στο δημόσιο χώρο της Πλατείας Χρ. Πατριάρχου Αλέξανδρείας», αναφέρεται στην απόφαση που εκδόθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Ρόδου και η οποία ουσιαστικά απορρίπτει την αίτηση που είχαν καταθέσει οι 14 μικροπωλητές.
Οι μικροπωλητές είχαν καταθέσει αίτηση αναστολής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου κατά του δήμου Ρόδου, με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση της πράξης του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, με την οποία διατάχθηκε η απομάκρυνση των πάγκων έκθεσης των εμπορευμάτων των αιτούντων από την περιοχή που βρίσκονται εγκατεστημένοι λόγω διενέργειας στάσιμου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
Με την προσβαλλόμενη πράξη του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι οι αιτούντες διενεργούσαν στάσιμο υπαίθριο εμπόριο επί της Πλατείας Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή και διατάχθηκε η απομάκρυνση των πάγκων έκθεσης των εμπορευμάτων τους από την εν λόγω περιοχή εντός ταχθείσας προθεσμίας. Είχε προηγηθεί η έκδοση πράξης του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Ροδίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris