" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΓΣΕΒΕΕ προς διοικητές ΟΑΕΕ:«Να σταματήσει η αποστολή εγγράφων με ληξιπρόθεσμες οφειλές»

Τι ζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ από τη διοικητή του ΟΑΕΕ
Να σταματήσει η αποστολή εγγράφων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, από τον ΟΑΕΕ σε ασφαλισμένους, ζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στη σημερινή συνάντησή του με τη διοικητή του ταμείου, Γεωργία Κωτίδου και τον υποδιοικητή, Γάκη Αδαμάντιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αποστολή, από το Ταμείο σε ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές, εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά οι οφειλές, με την απειλή ότι η μη εξόφλησή τους συνεπάγεται και λήψη αναγκαστικών μέτρων. 
Η ΓΣΕΒΕΕ, έχοντας ήδη ζητήσει σχετική παρέμβαση από τον αρμόδιο υπουργό, προχώρησε και σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, ώστε να ζητήσει διευκρινήσεις και να αιτηθεί και πάλι την παύση αποστολής των εν λόγω εγγράφων.

Στη συνάντηση, στα γραφεία του ΟΑΕΕ, παρίσταντο και εκπρόσωποι ομοσπονδιών, μελών της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν και να ακούσουν τις θέσεις της διοίκησης.

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο, εν μέσω των ειδικών οικονομικών συνθηκών που μαστίζουν το σύνολο της ελληνικής αγοράς, να γίνονται τέτοιες κινήσεις εναντίον των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, με τη συνενοχή της διοίκησης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 
Η Γενική Συνομοσπονδία θεωρεί ανυπόστατη την όποια προσδοκία του ταμείου, ότι η «απειλή» κατάσχεσης και λοιπών ασφαλιστικών μέτρων μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, όταν αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική δυσπραγία των ασφαλισμένων να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση εξόφλησης των οφειλών τους. Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι η μη απόδοση από τον ΟΑΕΕ των ανεξόφλητων οφειλών των ασφαλισμένων στις σχετικές ΔΟΥ, αλλά αντί αυτού η μεταφορά τους στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), δεν απενεχοποιεί τις όποιες ευθύνες της διοίκησης απέναντι στους συναδέλφους που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του στο ταμείο.

Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ, για άλλη μία φορά, έθεσε τεκμηριωμένα τις πάγιες θέσεις της περί εξυγίανσης του ταμείου, αποποινικοποίησης των οφειλών και ελευθερίας επιλογής κλάσης, ως ρεαλιστικές λύσεις που θα οδηγήσουν στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, αλλά παράλληλα θα ανακουφίσουν και χιλιάδες ασφαλισμένους του που ασφυκτιούν κάτω από την πίεση της κρίσης και των πρόχειρων και ανάλγητων πολιτικών. Η έξαρση των αυτοχειριών τους τελευταίους μήνες, σημείωσε, είναι η δραματικότερη απόδειξη πως δεν είναι, πλέον, ηθικά αποδεκτός ο όποιος εμπαιγμός σε βάρος της, ήδη, επιβαρυμένης ψυχολογίας του επιχειρηματικού κόσμου.

Το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας κάλεσε και πάλι τη διοίκηση του ταμείου να σταματήσει την αποστολή των σχετικών εγγράφων - «προκατασχετήριων» και να εστιάσει στην εύρεση βιώσιμων λύσεων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από τον διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους ασφαλισμένους και τους φορείς αυτών. «Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να διασφαλιστεί εκτόνωση στην ήδη παραπαίουσα επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλιστούν παράλληλα τακτικά έσοδα στον ΟΑΕΕ», πρόσθεσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris