" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Γ.Σγουρός:Τσαντίρι η Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της... ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των Περιφερειαρχών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το παρεμπόριο, δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι μία για την Αττική: Θυμίζει τσαντίρι. Σε κάθε γωνιά βρίσκεις την παρανομία, όμως εάν η Περιφέρεια δεν ενισχυθεί με στελεχιακό δυναμικό, ουσιαστική δουλειά δε μπορεί να γίνει. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Οι Περιφέρειες, για να συνδράμουν στο έργο της πάταξης του παραεμπορίου μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέλουν προσωπικό. Μάλιστα, εγώ έχω προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας την ίδρυση Περιφερειακής Αστυνομίας, γιατί εκτός από το παρεμπόριο υπάρχουν και πολλές ακόμα παραβατικές συμπεριφορές, όπως τα μπαζωμένα ρέματα, καθώς και η φύλαξη συγκεκριμένων χώρων, που θα έφερναν ουσιαστικό αποτέλεσμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Το προσωπικό αυτό μπορεί να προέλθει από υπαλλήλους που μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Έτσι θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες για νέες προσλήψεις. Παράλληλα, θα βοηθηθεί η εθνική οικονομία με την πάταξη του παρεμπορίου και θα προστατευθεί το περιβάλλον. Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι να καθοριστούν οι Περιφέρειες ως φορείς υποδοχής του προσωπικού που μπαίνει σε κινητικότητα και αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση να πράξει».

Σε δήλωση προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος για το παραεμπόριο.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που εκφράζουμε εδώ και καιρό για την ταυτόχρονη αύξηση κρουσμάτων του παρεμπορίου με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Με δεδομένη και την αποτύπωση της πραγματικότητας σε σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για την εκτίναξη του παρεμπορίου, μπορούμε πλέον να μιλάμε ξεκάθαρα για επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης που θέλει, και το πετυχαίνει, να «γονατίσει» το ελληνικό εμπόριο και την αγορά.
Προτείνουμε στον κ. Δένδια, αντί να μοιράζει Δελτία Τύπου με αριθμούς προσαγωγών και να κάνει δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, να ασχοληθεί σοβαρά με την πάταξη του φαινομένου όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα και να μας πει ποιοι είναι αυτοί που ωφελούνται από το παρεμπόριο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris