" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ- Στο στόχαστρο ξανά η Μεσαιωνική πόλη

Μπαράζ νέων ελέγχων ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα σε τουριστικές περιοχές της πόλης της Ρόδου και κυρίως στη Μεσαιωνική πόλη του νησιού, οπού και στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι ιθύνοντες της τοπικής ηγεσίας. Κλιμάκιο του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία αυτή τη φορά με άνδρες που υπηρετούν στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ύστερα και από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ξεκινούν εντατικούς ελέγχους προκειμένου να μπορέσουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα…!
Της Άννας Σαρρή
Με βάση τα όσα εξήγησε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, αλλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μπάμπης Ευθυμιάδης, έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές συναντήσεις, τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Αντώνη Βλαχάκη, όσο και με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου Γιώργο Στέργου, προκειμένου να συντονιστεί η δράση των αρμοδίων για τη συνέχιση των ελέγχων σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον. Οι ιθύνοντες έχουν συμφωνήσει πως, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. θα ξεκινήσουν τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων. 
«Τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη της Ρόδου είναι γνωστά και πολλά. Όμως, επιδεινώθηκαν με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Έτσι αποφασίστηκε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιούνται έλεγχοι για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και άλλες παρανομίες. Αυτό διότι οι πολίτες γνωρίζουν πως δεν υπάρχει πλέον Δημοτική Αστυνομία, με αποτέλεσμα να έχει διπλασιαστεί η παρανομία», εξήγησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μπάμπης Ευθυμιάδης, αναφερόμενος κυρίως στα όσα συμβαίνουν στην Πύλη Ντ’ Αμπουάζ, αλλά και στην Πλατεία Κλεοβούλου της Μεσαιωνικής πόλης. 
Σε ό,τι αφορά στην Πύλη Ντ’ Αμπουάζ, εκεί φέρεται να παρατηρείται αυξημένη παράνομη στάθμευση οχημάτων, οι δραστηριοποιούντες πωλούν ό,τι θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο και έχουν τοποθετηθεί και πάγκοι, οι οποίοι δεν επιτρεπόταν να βρίσκονται σε αυτό το σημείο. «Το συνεργείο θα τα μαζέψει όλα», εξήγησε ο κ. Ευθυμιάδης, αναφερόμενος στο ζήτημα, ενώ ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα κοπεί το ρεύμα σε όλους τους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται παράνομα. 
Η ίδια περίπου κατάσταση παρατηρήθηκε και στην Πλατεία Κλεοβούλου, όπου εντοπίστηκαν σταθμευμένα πάνω από 50 αυτοκίνητα, ενώ στον κεντρικό δρόμο επί της Ιπποτών εισέρχονταν παράνομα δεκάδες μοτοποδήλατα, που χρησιμοποιούνταν από εργαζόμενους στη Μεσαιωνική πόλη ή από υπαλλήλους της Αρχαιολογίας. Προκειμένου δε να αποκατασταθεί το πρόβλημα της στάθμευσης, αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Μεσαιωνικής πόλης Χάρη Λαμπρίδη να τοποθετηθούν τσιμεντένιες μπάλες σε διάφορα σημεία προκειμένου να καταστεί αδύνατη η στάθμευση οχημάτων. 
ΠΡΟΟΔΟΣonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris