" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΧΑΝΙΑ: Πληγή το σουλάτσο στις παραλίες

Έως και τα 300 ευρώ υπολογίζεται το μεροκάματο
Έως και τα 300 ευρώ υπολογίζεται, από τους επιχειρηματίες του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, το μεροκάματο όσων αναπτύσσουν παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα στις παραλίες του βόρειου άξονα της πόλης, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του δήμου, πλανόδιοι μασέρ και αλλοδαποί παρέμποροι  αποτελούν «πληγή» για το υγιές εμπόριο.

Το θέμα του παραεμπορίου απασχόλησε σήμερα τη συνέλευση των επιχειρηματιών του δήμου Πλατανιά. «Το παραεμπόριο αποτελεί για όλους μας ανοικτή πληγή. Τα τελευταία χρόνια είχε περιοριστεί αλλά μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την αδυναμία ελέγχων πήρε ξανά μεγάλες διαστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Πλατανιά, Πέτρος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις, δημιουργείται και άσχημη εικόνα για το τουριστικό προϊόν. «Οι επισκέπτες που βρίσκονται στις παραλίες κάθε τρία λεπτά δέχονται και κάποια ενόχληση από κάποιον, είτε για μασάζ, είτε για πώληση αναμνηστικών. Τα παράπονα είναι πολλά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Τη δραστηριοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διενέργεια εντατικών ελέγχων, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του παραεμπορίου, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, Νίκος Δασκαλάκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris