" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Γιορτή παραδοσιακών προϊόντων στη Σητεία

Το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο “Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές ιδιότητες” υποδέχεται από τις 20 έως και τις 22 Σεπτέμβρη η Σητεία, θέτοντας τις βάσεις για την ανάδειξη του τόπου ως γαστρονομικού προορισμού για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.


Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των χαρακτηριστικών διατροφικών προϊόντων του Δήμου Σητείας και των συνεργαζόμενων στο πρόγραμμα περιοχών, δηλαδή του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση τοπικών προϊόντων και να λάβουν μέρος σε γευσιγνωσίες, αλλά και σε εκδηλώσεις όπως η ημερίδα για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εσωτερική και εξωτερική αγορά με ειδικούς του marketing από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά.

Οι γνωστοί σεφ Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρος Παπανδρέου θα αναδείξουν την Κρητική Κουζίνα μέσα από δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στη σύχρονη μαγειρική. Παράλληλα, ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης θα μυήσει τα παιδιά στη μαγεία της γαστρονομίας, βοηθώντας τα να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, συνδυάζοντας τοπικές γεύσεις.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της πόλης με ειδικές τιμές και μοναδικά κεράσματα στους επισκέπτες.

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη γιορτή των Σητειακών προϊόντων με αρώματα, γεύσεις, μουσικούς και χορούς να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Σητείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ΑΑΕ ΟΤΑ και το ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας), στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ - Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».

Ενδείκνυται η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος είτε στα τηλέφωνα 28430 23590, 25887 και 25967 είτε στα e-mail: emikroulea@oas.gr, info@oas.gr προκειμένου να εξασφαλιστούν μειωμένες τιμές μετακίνησης και διαμονής των επισκεπτών για τις ημέρες του Φεστιβάλ 20-22 Σεπτεμβρίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris