" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παζάρι αντικών στο μεγάλο καλντερίμι

Το καθιερωμένο πλέον υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες -που οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Πρόγραμμα για την Προστασία και  Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας" και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας-, ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 του μηνός.
Το παζάρι λειτουργεί από το 2005  και είναι το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία. 
Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο, στα 25 περίπτερα του παζαριού θα υπάρχουν παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.
Παράλληλα με το παζάρι, όπως κάθε καλοκαίρι, το "Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας" διοργανώνει 2ήμερη γευσιγνωσία των τριφυλιακών οίνων στο διπλανό καταπράσινο δημοτικό κήπο. Στις 10 και 11 Αυγούστου 9 -12 το βράδυ οι μύστες του κρασιού, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, θα δοκιμάσουν και θα αγοράσουν τα υπέροχα κρασιά του τριφυλιακού αμπελώνα και θα συζητήσουν με τους επώνυμους Τριφύλιους οινοπαραγωγούς.
Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ και όλοι οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να διασκεδάσουν στα καφέ και τα μπαρ ή να απολαύσουν ένα ωραίο γεύμα στα μεζεδοπωλεία και τις ταβέρνες της Παλιάς Πόλης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να αναζητήσει από την
 Τζίμα Ιμιρζιάδη στο τηλ. 6936-056130. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris