" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ:

Νέα ένταση ανάμεσα σε Νίκα και μικροπωλητέςΝέος γύρος έντασης υπήρξε χθες μεταξύ του Σωματείου Μικροπωλητών (οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για κατάργηση του πανηγυριού της Υπαπαντής) και της Δημοτικής Αρχής, με τις δύο πλευρές να μη φαίνονται διατεθειμένες να μετακινηθούν από τις αρχικές τους θέσεις.
Αφορμή αυτή τη φορά για την ένταση ήταν μια ομάδα επιχειρηματιών της πόλης που θέλησαν να… ευχαριστήσουν το δήμαρχο Παν. Νίκα για τη στάση του στο θέμα της κατάργησης του πανηγυριού.

Οι μικροπωλητές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας, μόλις αντιλήφθηκαν τους επαγγελματίες, άρχισαν να διαμαρτύρονται για την παρουσία τους εκεί, αλλά και για τη στάση του δημάρχου Παν. Νίκα. Από την πλευρά τους, δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θα διοργανώσουν πανηγύρι, σε χώρο και τόπο όμως που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.
Με τη σειρά της, η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να πετύχει – επιτέλους- μια νίκη εντυπώσεων, έστειλε χθες διάφορα φορτηγά και αυτοκίνητα του Δήμου στο βόρειο πάρκινγκ της Νέδοντος, αλλά και στους δρόμους γύρω από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, προκειμένου να εμποδίσουν έτσι κάποια κίνηση για στήσιμο κατασκευών από τους μικροπωλητές.
Ο δε δήμαρχος Παν. Νίκας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την ομάδα των επαγγελματιών της πόλης, τόνισε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει λάβει ομόφωνη απόφαση. Η πόλη και οι φορείς της έχουν ενιαία θέση. Υπάρχει απαγόρευση για τη διενέργεια πανηγυριού. Έχουν ειδοποιηθεί οι κρατικές και δικαστικές αρχές για το θέμα. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε και μια σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο, παρουσία και του εισαγγελέα. Είμαστε όλοι μαζί στο συγκεκριμένο θέμα. Η απόφαση έχει πίσω της συγκεκριμένη αιτιολογία.
Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα έχει κάθε Πέμπτη παζάρι, όποιος αρέσκεται σε τέτοιες αγορές, μπορεί να πάει εκεί».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris