" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μιχαλολιάκος:Δεν μπορεί, κατά την άποψή μου – να σέρνεται επί μακρόν αυτή η νοσηρή κατάσταση της παρανομίας και του παραεμπορίου κι εμείς να αδυνατούμε να το προσεγγίσουμε. Το βέβαιον είναι ότι πρέπει να σταθούμε όλοι με σεβασμό στις παραγωγικές τάξεις του Πειραιά

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14/02/2011, στο  θέμα του Κυριακάτικου Παζαριού στο Δήμο  Πειραιά. (Οι όροι λειτουργίας του κυριακάτικου παζαριού εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά.)

 Η ομιλία του Δημάρχου:
«Δεν μπορεί, κατά την άποψή μου – να σέρνεται επί μακρόν αυτή η νοσηρή κατάσταση της παρανομίας και του παραεμπορίου κι εμείς να αδυνατούμε να το προσεγγίσουμε. Το βέβαιον είναι ότι πρέπει να σταθούμε όλοι με σεβασμό στις
παραγωγικές τάξεις του Πειραιά, του πειραϊκού εμπορίου. Τις απόψεις του οποίου πάντοτε ζητούμε και πάντοτε θα ζητούμε στο μέλλον. Η αγωνία τους, από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εμπορικών καταστημάτων που βάζουν λουκέτο, είναι και δική μας αγωνία. Μακριά από μας όμως η νοοτροπία ότι μπορούμε να διαχειριστούμε όλα τα κοινωνικά θέματα εμείς, ως Δήμος του Πειραιά και να τα επιλύσουμε. Θετικά στεκόμαστε στην ιστορική διατήρηση του θεσμού του Κυριακάτικου παζαριού. Με όρους και κανόνες. Με σεβασμό στους ανθρώπους που θέλουν να διασφαλίσουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους και που συμμετέχουν στο πρόβλημα που λέγεται οικονομική κρίση της χώρας.
Δεν μπορούμε όμως εμείς να πούμε ως Δήμος Πειραιά, ότι θα χτυπήσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, την εισαγωγή των παρανόμων εμπορευμάτων που διακινούνται ή τις αποθήκες στις οποίες αποθηκεύουν, σε όποιο σημείο του λεκανοπεδίου. Σε μας μένει το δυσάρεστο γεγονός, να ελέγχουμε τους ανθρώπους που στήνουν την πραμάτεια των αφεντικών τους έξω από τα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά, τα οποία μαστίζονται στην κυριολεξία από την κρίση. Ασφαλώς, όμως, θα ζητήσουμε και θα επιβάλλουμε, την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας, την παρουσία του κράτους.
Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι αποτελούμε όλοι τμήματα ενός ενιαίου δημοσίου βίου. Ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι ατελείωτος ο αριθμός των θέσεων. Είπαμε ότι θα είναι από την οδό Αλιπέδου μέχρι και την πλατεία Ιπποδαμείας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτός είναι ο χώρος που πρέπει να εγκατασταθεί η επανανομιμοποίηση του παζαριού. Εάν οι ειδικοί, οι παραγωγικές τάξεις, άλλοι φορείς όπως το Πανεπιστήμιο ή το Πολυτεχνείο αποδείξουν ότι υπάρχει θέση στον Πειραιά που να προσφέρει περισσότερα θετικά στοιχεία για την οικονομική ζωή της πόλεως του Πειραιά, για τη σύνδεσή της με την κρουαζιέρα, με τους επισκέπτες της πόλης γενικότερα, θα είμαστε ανοιχτοί. Ότι πρέπει να είναι ομοιόμορφοι οι πάγκοι, ότι πρέπει ο καθένας να έχει τη θέση του, το λέει η κοινή λογική. Είναι αναγκαίο επίσης, να κληρωθούν και οι θέσεις, εδώ, δημοσίως. Δεν θέλουμε να ευνοήσουμε κανέναν. Μακάρι να μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις. Αλλά προφανώς δεν τις χωράει η πόλη μας. Το τι θα γίνουν οι δύσμοιροι λαθρομετανάστες, είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν απασχολεί μόνον την Ελλάδα αλλά απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θετικά ακούω – αν θέλετε – την άποψη της Κυβέρνησης να λέει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μαζικού τύπου νομιμοποιήσεις. Και πρέπει να πω για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι συμφώνησα με την Κυβέρνηση για την τροπολογία εκείνη με την οποία διαγράφονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της αδείας τους μέχρι τη χορήγηση των νέων αδειών. Αυτό δεν αφορά εκείνους που ούτως ή άλλως παρανόμως είχαν παρεισφρήσει στους νομίμως ασκούντες το επάγγελμα στο παζάρι. Για αυτούς διατηρούνται τα πρόστιμα . Ασφαλώς είπα και υποστηρίζω ότι θα βρούμε τον τρόπο να υποστηρίξουμε ότι ένα ποσοστό των νέων αδειών θα ανήκει σε εμπόρους του Πειραιά που η οικονομική κρίση τους οδήγησε στο να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί τους. Το στοιχείο της εντοπιότητας ασφαλώς θα ληφθεί υπόψη.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris