" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του εμπορικού συλλόγου Πάτρας με το ΣΔΟΕ


Με τον διευθυντή του ΣΔΟΕ Πάτρας Γιώργο Μαλακό, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, έπειτα από επιθυμία και του κ. Μαλακού, δεδομένου ότι τα θέματα...

που ταλανίζουν τους μικρομεσαίους εμπόρους της περιοχής και έχουν άμεση σχέση με την συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι πολλά.

Οι έμποροι περιέγραψαν τα προβλήματα που ταλανίζουν την αγορά και την έλλειψη ρευστότητας.

Παράλληλα ένα από τα μείζονα θέματα που τέθηκαν , είναι το παραεμπόριο που ανθεί στην πόλη μας και σε συγκεκριμένα σημεία, όπως ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου, αλλά και σημεία της Ερμού της Μαιζώνος κ.ά, όπου από παράνομους μικροπωλητές πωλούνται τα πάντα, από τσάντες μέχρι κοσμήματα, παπούτσια και ομπρέλες.

Μάλιστα το πόσο οργανωμένο είναι το κύκλωμα, πίσω από τους αλλοδαπούς, παράνομους μικροπωλητές, φαίνεται και από το γεγονός, ότι τα εμπορεύματα βγαίνουν στην... επιφάνεια, αναλόγως καιρού.

Την ώρα λοιπόν που ο έλεγχος στους παράνομους αυτούς μικροπωλητές είναι ανύπαρκτος, από την πολιτεία τα μέτρα που ψηφίζονται από την Κυβέρνηση είναι εξοντωτικά (προσωποκράτηση) κ.ά., όπως επανειλημμένως έχουμε καταστήσει σαφές, δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα.

Επαναλάβαμε στον κ. Μαλακό, ότι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή και οι ποικίλες δράσεις του παραεμπορίου. Την ίδια ώρα που τα λουκέτα κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων εμπόρων, ως δαμόκλεια σπάθη, το Υπουργείου Οικονομικών και αντί να βοηθήσει με ευνοϊκά μέτρα τους μικρομεσαίους, τους δίνει, ένα ακόμα... λόγο, να φτάσουν στο λουκέτο μια ώρα αρχύτερα...

Βέβαια γνωρίζουμε ότι για την πάταξη του παραεμπορίου δεν είναι αρμόδιο μόνο το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ αλλά εμπλέκεται και η Δημοτική Αστυνομία (κατάσχεση εμπορευμάτων) που θα είναι η επόμενη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο κος Διευθυντή εξέφρασε την βούληση να κτυπηθεί το παραεμπόριο σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους (Αστυνομία κ.λ.π.) και συμφώνησε για την δυσπραγία της αγοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris