Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στην μάστιγα, βάζει ο Δήμος Ιωαννιτών

"Τέλος στην μάστιγα του παράνομου εμπορίου, βάζει ο Δήμος Ιωαννιτών, με την πλήρη ενεργοποίηση και τους συνεχείς ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας", όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου. Ο Δήμος αναγνωρίζει οτι "πρόκειται για μία μεγάλη «πληγή» τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στην αισθητική εικόνα της πόλης, καθώς ακόμη και κεντρικά σημεία, είχαν μετατραπεί σε μικρά, υπαίθρια, παζάρια η Δημοτική Αστυνομία, προχωρά στην πιστή εφαρμογή του Νόμου".
Στο εξής οι παρέμποροι απομακρύνονται από τα σημεία όπου πωλούν τα προϊόντα τους, ενώ αυτά θα κατάσχονται πλέον, καθώς ο Δήμος ολοκλήρωσε την διαμόρφωση των χώρων για την συγκέντρωσή τους.
«Η πάταξη του παρεμπορίου αποτελεί βασική μας προτεραιότητα», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή με τον τρόπο αυτό, ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα που είχε τεθεί με ένταση τόσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, όσο και από το Επιμελητήριο.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σημεία όπως η κεντρική πλατεία, το Γυαλί Καφενέ και το ΙΚΑ και θα συνεχιστούν με εντατικούς  ρυθμούς τις επόμενες ημέρες σε όλο το Δήμο.
Από το Δήμο, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, θα εξεταστεί η νομιμότητα των αδειών για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου, που έχουν εκδοθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια.