" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακάτικο παζάρι στο Κοπανάκι


Αντιγράφουμε από το Θάρρος για την δική σας ενημέρωση και καταθέτουμε και τα νεώτερα.
Διαφωνίες στην Επιτροπή για την αύξηση των θέσεων στο Παζάρι του Κοπανακίου
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το θέμα της Λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς (Παζάρι) του Κοπανακίου στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας. Στην εισήγηση – απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου, μεταξύ των άλλων σχετικών για το Παζάρι, περιλαμβανόταν και η αύξηση, κατά 20, των θέσεων. Από 165 που είναι, να γίνουν 185. Ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιάννης Δριμής, τόνισε πως για το εν λόγω θέμα δεν έγινε καμία ενημέρωση, πριν τη συνεδρίαση, για να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι την εισήγηση, αλλά και ότι δεν έγινε διαβούλευση με τον εμπορικό κόσμο, τους μικροπωλητές του παζαριού και την τοπική κοινωνία ιδίως, δε, για την προτεινόμενη αύξηση των θέσεων. Ακόμη, σημείωσε πως, η αύξηση των θέσεων, κατά 20 μάλιστα, προκαλεί ανησυχία και αβεβαιότητα στους μικροπωλητές που βλέπουν, λόγω και της κρίσης, διαρκώς να μειώνεται η δουλειά και τα έσοδά τους. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολίτευσης Δημήτρης Μπασδάνης σημείωσε πως, έγινε και ενημέρωση και συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, προσθέτοντας πως είχε γραφτεί και στον τοπικό τύπο το εν λόγω θέμα και επέμενε να ληφθεί απόφαση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Τόνισε, δε, πως το σημαντικό είναι ότι δεν γίνεται καμία, απολύτως, αύξηση των τιμών για τις θέσεις. Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σερέτης ζήτησε την αναβολή λήψης απόφασης για να γίνει διαβούλευση και σε επόμενη συνεδρίαση, αφού έχουν υπόψη και τις απόψεις των εμπόρων και του κόσμου, να αποφασίσουν και διερωτήθηκε γιατι «πρέπει» να ληφθεί οπωσδήποτε απόφαση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση… Τελικά το θέμα εγκρίθηκε με τις ψήφους, μόνο των δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης. Στο Κοπανάκι, πάντως, οι απόψεις διίστανται, με τους περισσότερους να φέρονται να μην επιθυμούν την αύξηση των θέσεων!
Η.Γ.¨ΘΑΡΡΟΣ΄΄ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Την αλήθεια την κατάθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης  Δριμής, αλλά το ζητούμενο και ευχάριστο είναι ότι ο πρόεδρος Κοπανακίου Γρηγόρης Παπαδόπουλος μας είπε, ότι θα δοθούν μόνο 5 θέσεις σε ντόπιους παραγωγούς. Επίσης μας ενημέρωσε ότι έχουν αποφασίσει να μείνουν 4-5 θέσεις για βιολογικά προϊόντα και ότι οι υπόλοιπες θα δοθούν για προϊόντα που δεν υπάρχουν στο παζάρι μας, δηλαδή βιβλία, κινέζικα, μικρο-κοσμήματα κλπ. (Μας επιβεβαίωσε και τις απόψεις του Γιάννη Δριμή, ότι  όντως δεν ήρθαν σε επαφή με τον εμπορικό σύλλογο και τους μικροπωλητές, για τους δικούς τους λόγους).
Με την ελπίδα ότι δεν θα γίνουν μικρο-ρουσφέτια και θα μπει κάποια τάξη σε …απείθαρχους μικροπωλητές, στηρίζουμε την τοπική αρχή του Κοπανακίου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris