" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Να μην συμμετάσχουν τα καταστήματα της Αθήνας στο «κατέβασμα των ρολών» της 23ης Φεβρουαρίου συστήνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) στους επιχειρηματίες της πρωτεύουσας, επικαλούμενος την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας ιδιαίτερα των καταστημάτων του κέντρου. Το...
Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συστήσει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας να διατηρήσει τα καταστήματά του ανοικτά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και τα καταστήματα να διακόψουν την λειτουργία τους μόνο κατά την διάρκεια της πορείας.

Ταυτόχρονα, προτείνει στους εμπόρους του κέντρου να συνδράμουν τις τριήμερες κινητοποιήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την ανάδειξη των προβλημάτων του εμπορίου και ειδικότερα των προβλημάτων της Αθήνας

«Στις κρίσιμες αυτές στιγμές η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε βάσεις και κανόνες, που θα διασφαλίζουν την επιβίωση σήμερα και την ανάπτυξη αύριο της ελληνικής εμπορικής επιχείρησης και μέσω αυτής, της εθνικής μας οικονομίας» εκτιμά ο ΕΣΑ, αναφέροντας πως η απόφασή του «απορρέει από την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Αθήνα εξαιτίας των καθημερινών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι καθ' όλη τη διάρκεια του 2010 η αγορά της Αθήνας «λειτούργησε υπό καθεστώς ομηρίας λόγω των 850 και πλέον πορειών, διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, με μέσο όρο αποκλεισμού τις τέσσερις ώρες ημερησίως».

Από την άλλη πλευρά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος δεν έχει λάβει απόφαση για να κατεβάσουν ρολά τα καταστήματα και οι επαγγελματοβιοτεχνικές επιχειρήσεις στις 23 του μήνα.

Όμως, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται διότι σε επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ προς τις κλαδικές και τοπικές ομοσπονδίες, όπως αναφέρει, ενημερώνει ότι «η διαδικασία και οι τρόποι κινητοποιήσεων θα προσδιορισθούν και θα αναζητηθούν νέες μέθοδοι πιο αποτελεσματικοί στη γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου».

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες «να πάρουν τη υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους» και να κλείσουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Τετάρτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris