" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Με λαμπρότητα ετοιμάζονται για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Με λαμπρότητα ετοιμάζονται τα Φιλιατρά να γιορτάσουν και φέτος τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο στις 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, στον φετινό εορτασμό έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμων, Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Παροναξίας Καλλίνικος - τους οποίους θα υποδεχτεί ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.

Με βάση το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την Ιερά Μητρόπολη, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος και θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στις 6 το απόγευμα θα αφιχθούν οι προσκεκλημένοι μητροπολίτες στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου στη συνέχεια θα ψαλλεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος.
Το βράδυ από τις 9 μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της γιορτής, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου το πρωί, η φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών ,όπως κάθε χρόνο θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί η πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.
Μετά το πέρας της, στις 10.30 θα γίνει λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους, και στην κεντρική πλατεία θα ακολουθήσει δέηση.
Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτιτώρων, ιερών επιτροπών, ανακαινιστών και δωρητών του Ιερού Ναού ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Τέλος για την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Φιλιατρών για τον εορτασμό και πιθανόν να αναφερθεί στα όσα λέγονται στην πόλη για τη μη παράθεση γεύματος όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris