" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ σκληρός για να πεθάνει, ο Χασάν


Σε κλεφτοπόλεμο μεταξύ παράνομων μικροπωλητών και δημοτικής αστυνομίας έχει εξελιχθεί η πολυδιαφημισμένη «πάταξη του παρεμπορίου» από τον Δήμο Πειραιά. Το κυνηγητό επικεντρώνεται στο...
...Κυριακάτικο Παζάρι και στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης, τη Σωτήρος Διός και έχει αναγκάσει τους παράνομους μικροπωλητές, είτε να μαζεύουν την «πραμάτεια» τους και να περιμένουν πότε θα φύγουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, είτε να μεταφέρονται σε άλλους δρόμους και να στήνουν τους παράνομους πάγκους ή μουσαμάδες και κουβέρτες. 

Όσο για το Κυριακάτικο Παζάρι; Μπορεί εντός να έχουν μειωθεί οι παράνομοι πάγκοι, περιμετρικά του Παζαριού όμως, εξελίσσεται μια δεύτερη «Αγορά» με εκατοντάδες παράνομους μικροπωλητές να πωλούν ανενόχλητοι τα προϊόντα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Πανηγύρι για τον εορτασμό της Υπαπαντής, όπου οι παράνομοι μικροπωλητές ήταν περισσότεροι από τους νόμιμους! Εκεί, γιατί δεν υπήρχε δημοτική αστυνομία για να τους ελέγξει; Η όποια προσπάθεια γίνεται από τον νέο σερίφη της δημοτικής αστυνομίας Πειραιά Γιώργο Δαβάκη, για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να ενταθεί σε όλους τους δρόμους του Πειραιά. Διαφορετικά, δεν μπορεί να λέγεται ούτε για αστείο, ότι λύθηκε το πρόβλημα του παρεμπορίου. Απλά, μεταφέρθηκε από τα σημεία-βιτρίνες του Πειραιά, σε άλλες περιοχές.
http://reportaznet.blogspot.com/2011/02/blog-post_05.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris