" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γιορτή Τσιγαρίθρας.

To γραφικό χωριό Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο υπαίθριο 'μπάρμπεκιου"! Σας περιμένουμε στη «γιορτή Τσιγαρίθρας» που πραγματοποιείται φέτος το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011.

Μια ξεχωριστή γιορτή για όλους όσους θέλουν να γευτούν πεντανόστιμες τσιγαρίθρες, παραδοσιακή μπομπότα, τραχανά και φυσικά καλό κρασί. Ένα έθιμο που αναβιώνει ο Δήμος Αποδοτίας με τη συμμετοχή του Crystal Mountain Hotel και των κατοίκων της περιοχής.

Τα παλαιότερα χρόνια που τίποτα δεν πήγαινε χαμένο, οι κάτοικοι της περιοχής με έξυπνο και μοναδικό τρόπο κρατούσαν το χοντρό στρώμα λίπους από το δέρμα του χοιρινού, όπου αφού αφαιρούσαν καλά το δέρμα, έκοβαν σε μικρά κομμάτια το λίπος με το κρέας και το έλιωναν σε καζάνι. Στη συνέχεια αφαιρούσαν το ρευστό λίπος και αυτό που έμενε ήταν ένα ξεροψημένο εξωτερικά, αλλά πολύ τρυφερό εσωτερικό μικρό κομμάτι κρέατος. Ήταν οι περίφημες τσιγαρίθρες ή αλλιώς τσιγαρίδες, ο αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων.

Αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας της, αλλά και την εκλεκτή γεύση της τσιγαρίθρας, μια παραδοσιακή συνταγή της Άνω Χώρας, θα γνωρίσετε από κοντά όσοι επισκεφτείτε το γραφικό χωριό στις 12 Φεβρουαρίου. Η γιορτή διοργανώνεται από τους επαγγελματίες και καταστηματάρχες του χωριού στην καινούρια διαμορφωμένη πλατεία και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσική και άφθονο κρασί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris