" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Shopping στο Λονδίνο!!

Όταν μιλάμε για shopping στο Λονδίνο, το μυαλό μας ταξιδεύει αμέσως στην εμπορική Oxford, την πανάκριβη Βond Street και την Brompton Road στο Knightsbridge, όπου βρίσκονται τα γνωστά μεγαθήρια του καταναλωτισμού (Ηarrods και Ηarvey Nichols). Ένας άλλος δρόμος, κάθετος στην Βrompton, είναι η Sloane Street. Δεξιά και αριστερά της «παρελαύνουν» βιτρίνες οίκων υψηλής ραπτικής -ανάμεσά τους και επώνυμοι- μονοπωλώντας το ενδιαφέρον σας. Αν την περπατήσετε μέχρι τέλος, θα καταλήξετε στην Κing’s Road. Εκεί η ατμόσφαιρα της επιβλητικής Brompton Road δίνει τη σκυτάλη σε έναν σικ δρόμο -όχι τόσο γνωστό- ο οποίος με τα μικρά cafe και τα μαγαζιά-μπουτίκ κατά μήκος του αποπνέει αέρα ιταλικής φινέτσας. Ειδικά στον πεζόδρομο κοντά στη στάση Sloane Square του μετρό, θα βρείτε συμπαθέστατα ευρωπαϊκού στυλ bistro με ιταλική και μεσογειακή κουζίνα και μια υπαίθρια gelateria για γνήσιο ιταλικό παγωτό.
Όσο για τους λάτρεις των αντικών, ο επίγειος παράδεισός τους βρίσκεται σε ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Ιslington. Αποβιβαστείτε στο σταθμό Angel της Νorthern line και ανηφορίστε προς τον κεντρικό δρόμο. Στο Camden Passage συνωστίζεται ένας μεγάλος αριθμός παλαιοπωλείων, όπου μπορείτε να βρείτε από παλιά ρούχα, μικροαντικείμενα μέχρι γκραβούρες καθώς και πολλές συλλογές από αντικείμενα art nouveau. Προτιμήστε μια επίσκεψη την Τετάρτη ή το Σάββατο, όταν δηλαδή τα αντικείμενα εκτίθενται σε σωρούς στο έδαφος προς τέρψιν των οφθαλμών σας.
Για το τέλος αφήστε την Portobello road στο γραφικό Notting Hill (στάση Νotting Hill). Aν και ευρέως γνωστή στους πάσης φύσεως τουρίστες για την κυριακάτικη υπαίθρια αγορά της με τους δεκάδες μικροπωλητές και τα κάθε λογής προϊόντα, εσείς προτιμήστε μια καθημερινή όπου δεν θα έχει τόσο κόσμο και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα μαγαζιά με την ησυχία σας και να ζήσετε έστω και για λίγο στιγμές βγαλμένες από το έργο «Μια βραδιά στο Notting Hill».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris