" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους

67 χρόνια μετά το θαύμα του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Σήμερα η πόλη μας γιορτάζει την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού.
Μια γιορτή που προσελκύει χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν την Ιερή εικόνα που βρίσκεται στον ιερό ναό Παναγίας στα Φιλιατρά.

Το θαύμα των Φιλιατρών

ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανική κατοχή. Ένα σαμποτάζ της Αντίστασης κοντά στα Φιλιατρά, γίνεται αφορμή να διαταχθούν τρομερά αντίποινα, με δολοφονία των προκρίτων, αιχμαλωσία 1.500 κατοίκων, εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και πυρπόληση και αφανισμό των Φιλιατρών στην Πελοπόννησο!!!

Η Γερμανική Διαταγή μαθαίνεται από τον τότε  Αρχιμανδρίτη Θεόδωρο Κωτσάκη που καλεί αμέσως όλους τους πιστούς σε θερμή προσευχή προς τον Άγιο Χαράλαμπο.

Το ίδιο βράδυ, ο Άγιος παρουσιάζεται τέσσερεις συνεχόμενες φορές στον ύπνο του σκληρού Γερμανού Διοικητή των Φιλιατρών, του Κούνστερ, που το πρωί θα εκτελούσε τη Διαταγή θανάτου, λέγοντάς του:
«Άκουσε παιδί μου, τη διαταγή, που έλαβες, να μην την εκτελέσεις. Την πόλη αυτή την προστατεύω εγώ»!!!

Τρομαγμένος ο Κούνστερ, από τις απανωτές εμφανίσεις του Αγίου, ζήτησε να μιλήσει με τη Γερμανική Διοίκηση Τρίπολης, όπου ο ίδιος ο Στρατηγός τον διαβεβαίωνε ότι είχε δει και εκείνος παρομοίως τον Άγιο και έτσι αποφάσισαν να ματαιώσουν την απάνθρωπη Διαταγή!

Ο Κούνστερ αμέσως μετά, καλώντας δύο Ιερείς, άρχισε να ψάχνει στις Εκκλησίες των Φιλιατρών, προσπαθώντας να λύσει το ακατανόητο μυστήριο, ώσπου είδε μπροστά του και αναγνώρισε συγκλονισμένος την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους!!!

Από τότε, με το τέλος το Β Παγκοσμίου Πολέμου, έρχεται συνεχώς, σχεδόν κάθε χρόνο, ταπεινός προσκυνητής, ομολογητής της Ορθοδοξίας, στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών, ευγνώμων, που ο Άγιος τον απέτρεψε από ένα στυγνό, ομαδικό έγκλημα και τον εφύλαξε να γυρίσει και εκείνος σώος στην πατρίδα του

Από «Το Συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους»

Χρόνια Πολλά λοιπόν στα Φιλιατρά μας, αλλά και στους εορτάζοντες σήμερα: Χαράλαμπο, Λάμπη, Χαραλάμπη, Χάρη, Λάμπη, Μπάμπη, Χαρίκλεια, Χαρούλα, Χαρίλαο, Χαραλαμπία, Χαρά, Μπία.

Πολύχρονοι και ευτυχισμένοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris