" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εντοπισμός και «ξήλωμα» αποθηκών προϊόντων-μαϊμού στη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνει το παρεμπόριο, με τον εντοπισμό και το «ξήλωμα» αποθηκών προϊόντων-μαϊμού στη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

Παράλληλα συνεργεία του πρώην ΣΔΟΕ ξεκινούν σαρωτικούς ελέγχους σε Πρμαχώνα και Ευζώνους από τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να συλλάβουν «ύποπτες» διασυνοριακές κινήσεις εμπορευμάτων, που καταλήγουν λαθραία στις αγορές, με αποτέλεσμα την τεράστια απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία.
Ο κ. Καπελέρης, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για το συντονισμό δράσης της περιφερειακής διεύθυνσης της υπηρεσίας το 2011, σταθερός στόχος παραμένει και η συνέχιση των ελέγχων για την πάταξη της «επώνυμης» φοροδιαφυγής στην περιοχή, ιδίως στον τομέα των επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών.
«Σε ό,τι αφορά τα σύνορα, θα υπάρχει διαρκής παρουσία συνεργείων ελέγχου σε Προμαχώνα και Ευζώνους, ώστε να εντοπιστούν φαινόμενα ανάπτυξης φοροδιαφυγής, μέσω των γειτονικών χωρών. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες και αρχές, αλλά το κύριο βάρος θα το επωμισθεί η υπηρεσία μας. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν, αν είναι δυνατόν, μόνιμοι σταθμοί, "φυλάκια" ελέγχου», διευκρίνισε, ενώ ερωτηθείς πόσοι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για το 2011 επεσήμανε ότι η υπηρεσία δεν δίνει τόση έμφαση στον αριθμό, όσο «στην ποιοτική στόχευση των ελέγχων».
Στελέχωση
Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης πολλών υπηρεσιών, το οποίο καθίσταται ακόμη πιο εμφανές με την απόφαση της Υπηρεσίας να εντατικοποιήσει σημαντικά τους ελέγχους, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι η λύση θα δοθεί μέσα από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου.
Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ακόμη ότι η υπηρεσία του ξεκινά αμέσως στενότερη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία, ώστε να παταχθεί και στη Θεσσαλονίκη το παρεμπόριο και η διακίνηση παραποιημένων, δήθεν επώνυμων προϊόντων.
«Η αντίστοιχη επιχείρηση ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, όπου το τελευταίο δίμηνο έχουμε εντοπίσει τεράστιες ποσότητες παραποιημένων αντικειμένων, χιλιάδες τεμάχια, σε αποθήκες άνω των 15.000 τετραγωνικών», επεσήμανε ο κ.Καπελέρης και πρόσθεσε ότι αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.
Επώνυμη φοροδιαφυγή
Ερωτηθείς σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία είσπραξης προστίμων από βεβαιωμένες φορολογικές παραβάσεις στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, π.χ., στο πλαίσιο της σύλληψης της επώνυμης φοροδιαφυγής, ο κ. Καπελέρης απάντησε ότι η υπηρεσία είναι διωκτική και ελεγκτική και άρα δεν εισπράττει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την ενδιαφέρει ο υψηλός δείκτης εισπραξιμότητας.
Όπως είπε, η υπηρεσία έχει ως στόχο την ποιοτική στόχευση των ελέγχων, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια περιπτώσεις φορολογουμένων, που μέσω και της φοροδιαφυγής, συσσώρευσαν ακίνητη και κινητή περιουσία μεγάλης αξίας.
πηγή: agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris