" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κατάπτυστο το σημερινό άρθρο του κατευθυνόμενου δημοσιογράφου κ. Ηλία Μπιτσάνη,στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Μεσσηνίας..

Κατάπτυστο το σημερινό άρθρο του κατευθυνόμενου δημοσιογράφου της εφημερίδας <<Ελευθερία>> Μεσσηνίας κ. Ηλία Μπιτσάνη, ο οποίος στη σημερινή έκδοση στην 3η σελίδα της εφημερίδας όπου και αρθρογραφεί, βάλλει κατά των ανακοινώσεων του Συνδικάτου μας, χαρακτηρίζoντάς τες ως γελοίες.
Καλά, αυτός ο κύριος δεν έχει καν το σθένος να πάει μια βόλτα στις γειτονιές της Καλαμάτας και να κάνει ρεπορτάζ στον μεσσηνιακό λαό, να δεί εαν αυτός θέλει ή όχι την Εμποροπανήγυρη;
Δεν είδε ότι πέρυσι μαζεύτηκαν 13.587 υπογραφές σε 3 ημέρες κατοίκων και δημοτών οι οποίοι ήθελαν και με την υπογραφή τους έγινε η Εμποροπανήγυρη;
Μήπως η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τον βάζει μπροστάρη ...να γράψει και να ασπαστεί τα θελήματα του Δημάρχου κ. Νίκα, μπας και πιάσουν κανά ευρω παραπάνω από...Δημαρχιακές  διαφημίσεις;;;
Εαν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εξέφραζε μια προσωπική του κ μόνο γνώμη, θα ήταν σεβαστή η άποψή του.
Αδιαφορούμε όμως για την ντροπιαστική  αρθρογραφία του, για αυτό και την παραθέτουμε:!!
Διαβάστε την:

Το πανηγύρι
και η πόλη
Ξεχειλίζει η χυδαιότητα στις ανακοινώσεις των μικροπωλητών για το πανηγύρι της Υπαπαντής και οι ανοίκειες επιθέσεις εναντίον θεσμικών παραγόντων εντείνονται όσο περνούν οι ημέρες. Ως εκ τούτου θα πρέπει σε όλους τους τόνους να ξεκαθαριστεί ότι αυτές οι πρακτικές βρίσκουν αντίθετους όλους τους πολιτικούς παράγοντες, πως η πόλη έχει θεσμικά όργανα και αυτά αποφασίζουν για τα θέματα που την αφορούν. Οι κάθε είδους εκβιασμοί και χαρακτηρισμοί που έχουν ξεπεράσει και τα… όρια του γελοίου πλέον, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν αποφασιστικά.
Η γιορτή της Υπαπαντής αποτελεί μια σημαντική ημέρα για την πόλη και αυτό είναι μια πραγματικότητα που ομολογείται, ανεξαρτήτως θρησκευτικών αντιλήψεων. Είναι ημέρα που σημαδεύει τη νεώτερη ιστορία της πόλης και η εμβέλεια του
γιορτασμού υπερβαίνει τα όριά της. Χρήζει ιδιαίτερου σεβασμού από όλους και αυτό όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και με το σύνολο των λειτουργιών της πόλης .Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια οι δημοτικές αρχές κώφευσαν στις παραινέσεις να διακόψουν το πανηγύρι της αθλιότητας που αμαυρώνει τη γιορτή, δημιουργεί λανθασμένη εικόνα για την αισθητική αντίληψη της πόλης και την γυρίζει τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω.
Αιτία ο… μπεζαχτάς του δήμου που γεμίζει ευρώ και ενδεχομένως οι πιέσεις από κάποιες ομάδες συμφερόντων. Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε ξεκαθαρίσει ότι:
1. Το πανηγύρι της Υπαπαντής αποτελεί ιστορική στρέβλωση για συγκυριακούς λόγους μετά τους σεισμούς. Στην πόλη μέχρι τότε δεν είχε γίνει ποτέ πανηγύρι αυτή την ημέρα, ενώ μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα πανηγύρι γινόταν των Αγίων Αποστόλων και καταργήθηκε.
2. Το πρόβλημα ελάχιστα έχει να κάνει με την εμπορική κίνηση. Υπάρχουν ομάδες επαγγελματιών που κερδίζουν από τη συρροή μικροπωλητών (καταστήματα εστίασης κ.λπ.), άλλες που είναι παντελώς αδιάφορες γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τα πωλούμενα είδη στο πανηγύρι και μια πολύ μικρότερη ομάδα, που δέχεται όμως διαρκή πίεση από το παζάρι στην Αγία Τριάδα, τα κινέζικα και ταπολυκαταστήματα με φθηνά είδη.
3. Η ουσιαστική διαφωνία έχει να κάνει με το κλίμα που είναι αναγκαίο να επικρατήσει στη γιορτή, την εμφάνιση της πόλης την ημέρα που θα έπρεπε να “φοράει τα καλά της“ για να υποδεχθεί τους επισκέπτες, τον ρόλο που τέλος πάντων διεκδικεί να παίξει ως προορισμός.
4. Τις ημέρες αυτές ο δήμος και οι φορείς θα έπρεπε να οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, προβολής των τοπικών προϊόντων και γνωριμίας με την αγορά της πόλης. Εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες “με ταυτότητα“ που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση ακόμη και στην τοπική επιχειρηματικότητα. Η φετινή στροφή του δήμου με την επίκληση της… κρίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των μικροπωλητών, Οι οποίοι τις κλιμάκωσαν με την απειλή να κάνουν… μόνοι τους το πανηγύρι καταργώντας τα θεσμικά όργανα της πόλης. Είναι στο χέρι πλέον του δήμου να αποδείξει ότι η πόλη έχει εκπροσώπηση και αυτή αποφασίζει τι θα γίνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris