" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις τιμές των οπωρολαχανικών

Η Ελλάδα πριν λίγα χρόνια ήταν μια χώρα κυρίως αγροτική. Τα προϊόντα της πλούσιας Ελληνικής Γης έφτανα στο τραπέζι μας σε πολύ χαμηλές τιμές.
Όμως ΣΗΜΕΡΑ οι τιμές που πληρώνουμε είναι 2 έως 4 φορές ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ των προϊόντων που πληρώνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι της Ευρωζώνης, όταν ο μέσος μισθός είναι 3 φορές κατώτερος από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό.
Η απόκλιση ανάμεσα στις τιμές των σουπερμάρκετ και των λαϊκών αγορών κυμαίνεται απ…ό 20 έως 50%!!! Μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη.
Η ΑΙΤΙΑ?
1. ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
2.ΤΑ ΝΕΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.
Την συγκεκριμένη Απόφαση επέβαλε το γεγονός ότι εκτός της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου οι κατά τόπους Δ/νσεις Γεωργίας αγνοούν παντελώς το θέμα με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ενημερώσουν και να βοηθήσουν τους Παραγωγούς διαφόρων περιοχών.
Και είναι πράγματι τραγικό να υπάρχουν σήμερα τεράστιες δυνατότητες για ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την Γεωργία, αλλά παρ’ όλα αυτά αυτές να μένουν ανεκμετάλλευτες επειδή οι αγρότες ποτέ δεν έμαθαν για τα κίνητρα αυτά ή γιατί κανείς στην περιοχή τους δεν είναι σε θέση να τους ενημερώσει και να τους κατευθύνει σωστά ώστε να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Έτσι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Παραγωγών λειτουργώντας υπεύθυνα και με συνείδηση του ρόλου που οφείλει να διαδραματίσει έναντι των ανθρώπων που εκπροσωπεί ανέλαβε να καλύψει αυτό το σοβαρό κενό ενημέρωσης, έχοντας ως γνώμονα την αρχή ότι κάθε Έλληνας Παραγωγός θα πρέπει να έχει την ευχέρεια τουλάχιστον να γνωρίζει και την τελευταία δυνατότητα που του παρέχει η πολιτεία για ανάπτυξη της Αγροτικής του εκμετάλλευσης.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10/2011 ΜΑΖΙΚΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΤΟΝΩΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ/ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Στην Συγκέντρωση θα υπάρξουν διάφορες δράσεις προς τους καταναλωτές αλλά και στους παραγωγούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris