" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πτώση, στις 15 Γενάρη!!

Με 'γενναία' ποσοστά που θα φτάνουν έως το 50%, ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι χειμερινές εκπτώσεις, με τους καταστηματάρχες να προσδοκούν τόνωση της αγοράς.
Οι εκπτώσεις αρχίζουν επίσημα το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, αν και ήδη πολλά εμπορικά καταστήματα των Χανίων πωλούν με προσφορές - προεκπτώσεις και μειωμένες τιμές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, οι οποίες καταγράφονται αισθητά μειωμένες.
Ελπίζουμε να πουληθούν τα εποχιακά , δηλωνουν οι εμποροι προϊόντα έτσι ώστε οι περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν ρευστότητα και να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Φέτος τα ποσοστά των εκπτώσεων -όπως φάνηκε και κατά την περίοδο του καλοκαιριού- θα είναι αρκετά υψηλά από 30 - 50%'.
Ο κ. Μαργαρώνης επεσήμανε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασυρθούν από τις διαφημίσεις και τα εντυπωσιακά ποσοστά εκπτώσεων. 'Οι καταναλωτές θα πρέπει να προχωρούν σε έρευνα αγοράς, να μην παρασύρονται από τα υψηλά ποσοστά και να προσέχουν την αρχική και την τελική τιμή. Επίσης, να προτιμούν τις τοπικές επιχειρήσεις για ακόμη καλύτερες τιμές.
Για ό,τι πρόβλημα προκύψει στις αγορές τους ή παράπονα μπορούν να μας ενημερώνουν άμεσα στο ηλεκτρονικό site του Συλλόγου ή στην Ενωση Προστασίας Καταναλωτών. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε παρανομία εντοπίζεται το Τμήμα Εμπορίου θα προχωρά σε κατασχέσεις διότι ο καταναλωτής πρέπει να προστατεύεται', ανέφερε.
Πάντως, 'ο μειωμένος τζίρος των καταστημάτων σε ποσοστό 30% κατά την εορταστική περίοδο, δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί γι' αυτό και το ενδιαφέρον των εμπόρων στρέφεται πλέον στις χειμερινές εκπτώσεις'.
'Η «τρύπα» στον τζίρο είναι δύσκολο να κλείσει ακόμη και μέσα στην περίοδο των εκπτώσεων. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να βγουν οι υποχρεώσεις που έχουμε: Εφορία, ΙΚΑ, οφειλές, μισθοί εργαζομένων. Η επιβίωση είναι το ζητούμενο στην εποχή που διανύουμε και αργότερα η ανάπτυξη.
Πάντως οι χειμερινές εκπτώσεις αυτής της χρονιάς αναμένονται από τους περισσότερους καταναλωτές με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Και αυτό διότι η μείωση του εισοδήματος και των συντάξεων, η αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής άλλαξαν τα δεδομένα και τις προτεραιότητες της καθημερινότητας.
NEWSN.WORDPRESS.COM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris