" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν ξανά οι ιδιοκτήτες φορτηγών


- Καζάνι που βράζει για άλλη μια φορά ο χώρος των μεταφορών
- Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν ξανά οι ιδιοκτήτες φορτηγών
- "Μας εξαπάτησε ο υπουργός" καταγγέλλουν επειδή ακόμα δεν πήρε πίσω την επίταξη αλλά ούτε τους κάλεσε να συζητήσουν πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών
- Κλειστή για μια ώρα η Σταδίου από φορτηγά


Πριν από λίγη ώρα άνοιξε η οδός Σταδίου από τα φορτηγά που είχαν αποκλείσει τον δρόμο. Συνοδεία περιπολικών 20 περίπου βαριά οχήματα κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Συγγρού στην εθνική Αθηνών Λαμίας όπου και ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους.

"Αυτή είναι μόνο η αρχή" είπε στο Newsit ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διεθνών μεταφορών Γιώργος Πασπάτης. "Ο υπουργός μας κοροίδεψε καθώς ακόμα παραμένουμε σε επίταξη. Αυτό είναι απαράδεκτο εμείς σταματήσαμε την απεργία επειδή μας υποσχέθηκε ότι θα έπαιρνε πίσω την επίταξη όμως δεν το έκανε. Την προηγούμενη Πέμπτη κατέθεσε το νομοσχέδιο στην βουλή χωρίς καν να συζητήσει μαζί μας όπως επίσης είχε δεσμευθεί". 

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών νιώθουν πως ο υπουργός μεταφορών Δ. Ρέππας δεν τήρησε την υπόσχεση του και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν ξανά τις κινητοποιήσεις τους. "Υπάρχουν σκέψεις να πάμε στις κατά τόπους νομαρχίες και να παραδώσουμε τα κλειδιά των φορτηγών" μας είπε ιδιοκτήτης φορτηγού που συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση. 

"Κάθε μέρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους"

Αυτή την υπόσχεση δίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Αυτό που ζητάνε είναι η περίοδος προσαρμογής αντί στα 3 έτη που προβλέπει το νομοσχέδιο να πάει στα 5 ώστε να προλάβουν να δημιουργήσουν βιώσιμα εταιρικά σχήματα. Ζητούν επίσης  το κόστος αγοράς των αδειών για τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων από τις 102.000 ευρώ να ανέβει στις 140 χιλ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ζητήσει από το συμβούλιο της επικρατείας γνωμοδότηση για το εαν είναι η όχι σύννομη η επίταξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris