" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Το κορυφαίο οικονομικό γεγονός για την Πιερία και όλη τη Μακεδονία.

Χιλιάδες άτομα από την Πιερία και όμορους νομούς, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επισκέφθηκαν την εμποροπανήγυρη Αιγινίου το πρώτο 4ήμερο της λειτουργίας της.
Είδη ένδυσης και υπόδησης μέχρι είδη διακόσμησης για το σπίτι και εργαλεία , αλλά  και χώρους ψυχαγωγίας για τα μικρά παιδιά έχουν κατακλύσει το χώρο όπου γίνεται το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της Βόρειας Πιερίας. Η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου  φέτος συμπληρώνει 84 χρόνια λειτουργίας και είναι μία από τις μεγαλύτερες που γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα σε όλη τη χώρα. Φέτος ο αριθμός των εκθετών έχει ξεπεράσει τους 600, οι οποίοι περιμένουν να πουλήσουν  την πραμάτεια τους.

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της 84ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία πλήθος κόσμου και φορέων της περιοχής. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και εκθέτες.
Ο Δήμαρχος Αιγινίου κ. Βασίλης Κοντός, στο σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε την πολύχρονη λειτουργία του πανηγυριού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου προσελκύει το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών. Ζήτησε συγνώμη από τους δεκάδες εμπόρους που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, λόγω έλλειψης χώρου. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, είπε πως η αιρετή πλέον περιφέρεια θα πρέπει να δει με θετικό μάτι την επέκταση της εμποροπανήγυρης.

Ο Νομάρχης Πιερίας

Την έναρξη των εργασιών της φετινής εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, χαρακτηρίζοντάς την ως το κορυφαίο οικονομικό γεγονός για την Πιερία και όλη τη Μακεδονία. Επεσήμανε δε τις ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να δοθεί μια διαφορετική ώθηση στην ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας, τονίζοντας πως κάποιες δράσεις ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ευχήθηκε ο νέος δήμαρχος της περιοχής και ο νέος περιφερειάρχης να προωθήσουν τα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη, όπως ο αναδασμός και το ΒΙΟΠΑ στο Αιγίνιο.  Ο κ. Παπαστεργίου σχολίασε το γεγονός και της έντονης παρουσίας των κουνουπιών και απευθυνόμενος προς τον κ. Ψωμιάδη είπε πως το ζήτημα θα πρέπει η νέα περιφέρεια να το δει συνολικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris